L'alerta afecta una seixantena de lots de salsitxes de les marques Wudy i Pavo
L'alerta afecta una seixantena de lots de salsitxes de les marques Wudy i Pavo (Pexels)

Alerta alimentària per listèria en diversos lots de salsitxes envasades

A Itàlia, on s'han fabricat els productes de la marca Wudy i Pavo, hi ha hagut un brot de listeriosi

El Ministeri de Consum ha demanat que es retirin del mercat diversos lots de salsitxes procedents d'Itàlia per possible presència de listèria.

Les salsitxes, de les marques Wudy i Pavo, es distribueixen a tot Espanya. Fins ara no se sap de cap persona afectada, segons el Ministeri.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha explicat en un comunicat que els ha arribat l'alerta de les autoritats sanitàries italianes, després d'un brot de listeriosi a Itàlia i altres països europeus.

És una mesura de precaució, després que trobessin a la fàbrica Listeria monocytogenes en dos lots de productes, que només es venen a Itàlia. També se n'ha detectat en un mostreig ambiental que es va fer a la fàbrica, i per això s'ha decidit retirar tots els productes que s'hi fan, per considerar-los potencialment afectats.

L'alerta afecta alguns lots de salsitxes, que es poden consultar aquí, amb les etiquetes de Wudy Clásico, Wudy Queso, Wudy Party, Wudy Happy Hour, Wudi Maxipac Clásico i Pavo Hot Dog.

 

Si algú en té a casa, les autoritats sanitàries aconsellen no consumir-los i tornar-los als punts de venda.

Igualment, recomanen anar a un centre de salut si se n'ha menjat i es té algun símptoma compatible amb listeriosi, com febre, mal de cap, vòmits o diarrea.

 

ARXIVAT A:
AlimentacióConsum
Anar al contingut