Classes suspeses i aeroports afectats a les Canàries per la calima

Aquest fenomen meteorològic de pols en suspensió, acompanyats de forts vents, dificulta la visibilitat i l'extinció dels incendis

RedaccióActualitzat

El govern de les Canàries ha declarat la situació d'alerta per l'episodi de forta calima que afecta l'arxipèlag. L'alta concentració de pols africana, que va acompanyada de forts vents i altes temperatures, disminueix la visibilitat i dificulta l'activitat habitual.

La conselleria d'Educació canària ha suspès les classes per aquest dilluns davant la perillositat pels forts vents, que als punts més alts de Tenerife han arribat als 163 quilòmetres per hora.

 

Els aeroports de Gran Canària, Tenerife i Lanzarote s'ha vist afectats per la calima, que ha obligat a desviar diversos vols per la falta de visibilitat. AENA recomana consultar les companyies aèries als viatgers que hagi d'aterrar o enlairar-se des dels aeroports canaris.

 

 

Passatgers pendents de la calima a l'aeroport de Gran Canaria (Ángel Medina/EFE)

 

Incendis a Gran Canària i Tenerife

Els forts vents també estan dificultant les tasques d'extinció dels incendis que hi ha declarats a Gran Canària i Tenerife i els govern locals es preparen per evacuar preventivament alguns dels veïns més pròxims al foc.

 

 

 

A Gran Canària el foc ha cremat unes 300 hectàrees de les terres altes de l'illa, part d'elles de la reserva natural d'Inagua i ha calgut evacuar unes quants centenars de persones de les poblacions limítrofes.

Aquest incendi estava estacionari aquest diumenge al vespre, però els bombers temien que durant la nit revifés.

Pel que fa a Tenerife aquest diumenge han quedat controlats la vintena d'incendis que s'han declarat durant el cap de setmana.

La previsió és que el vent disminueixi la velocitat aquest dilluns i els focs no vagin a més.


Recomanacions a la població

Les autoritats han alertat que el fenomen durarà uns tres dies i han fet un seguit de recomanacions, com mantenir portes i finestres tancades, beure molta aigua, no fer exercici al carrer i extremar les precaucions a la carretera.  

Molts veïns han recollit a les xarxes socials imatges d'aquesta calima.

 

 

 

També s'han cancel·lat actes a l'aire lliure previstos per a aquest cap de setmana, com la celebració del Carnaval.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut