Brussel·les

Alemanya veta la proposta italoespanyola d'ajudar els països en crisi a pagar les prestacions d'atur

En lloc d'aquest fons anticrisi, s'avançarà per crear un mecanisme que aporti recursos als països que assumeixin certes condicions. Els caps d'estat i de govern de la Unió, reunits a Brussel·les, sí que han ratificat la creació del supervisor bancari únic.

RedaccióActualitzat
Alemanya s'ha tornat a imposar davant la resta de països de la Unió Europea. En la cimera de caps d'estat i de govern de la Unió, la cancellera Angela Merkel ha frenat la proposta de crear un fons per ajudar els països en crisi a pagar l'atur. En lloc d'aquest fons anticrisi, s'avançarà per crear un mecanisme que aporti recursos als països que assumeixin certes condicions. I ho acordaran directament amb la Comissió Europea. Els detalls d'aquest mecanisme es definiran al juny.

El que sí que han ratificat els caps d'estat o de govern, en una reunió que ha durat més de vuit hores, és la creació del supervisor bancari únic europeu, però també amb una rebaixa imposada per Alemanya. El Banc Central Europeu controlarà unes dues-centes entitats.

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha sortit satisfet de la reunió, considera que s'ha fet un pas més per reforçar la zona euro. Els líders europeus tanquen aquest divendres la cimera.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut