Dos turistes alemanys en un càmping de Roses (ACN / Xavier Pi)

Alemanya treu Catalunya de la llista de zones d'alt risc per Covid

Rebaixar la classificació de risc de Catalunya i altres comunitats implica que ja no caldrà fer quarantena quan s'entri al país, si es presenta un certificat de vacunació o un test negatiu

Actualitzat

Catalunya deixarà de ser a la llista alemanya de zones d'alt risc a partir de diumenge, juntament amb Canàries, Astúries, Castella-la Manxa i València, segons han anunciat les autoritats de Berlín aquest divendres.

Continua sent obligatori presentar un certificat de vacunació o un test negatiu a l'entrada al país, però amb el canvi ja no caldrà que els viatgers de més de 12 anys procedents d'aquestes comunitats autònomes hagin de fer deu dies de quarantena, que es podien reduir a cinc si es presentava un nou test negatiu.

Les cinc comunitats passen a ser zones de risc, la menys greu de les tres categories, per darrere de zona d'alt risc i zona de risc per variant perillosa.

L'actualització setmanal de la llista de zones de risc per la pandèmia la fa l'Institut Robert Koch de virologia, juntament amb els ministeris d'Exteriors, Sanitat i Interior.

Fora de les cinc comunitats assenyalades, Espanya continua classificada amb la màxima categoria de risc des del començament de juliol.

Catalunya i Canàries són dues de les principals destinacions del turisme alemany, però és difícil saber quin efecte tindrà la mesura ja que les vacances d'estiu han acabat o estan a punt de fer-ho a més de la meitat dels 16 estats federats alemanys.

ARXIVAT A:
AlemanyaCoronavirus Turisme
Anar al contingut