Uns turistes prenen el sol en un hotel de Salou (ACN/Mar Rovira)

Alemanya treu Catalunya de la llista de destinacions de risc per viatjar

Els turistes que vinguin al nostre país ja no hauran de fer quarantena per la Covid quan tornin a casa

Actualitzat

Les autoritats sanitàries d'Alemanya han exclòs Catalunya com a zona de risc per viatjar arran de la Covid-19, juntament amb les comunitats d'Aragó, Castella i Lleó, la Comunitat de Madrid i la ciutat autònoma de Melilla.

L'Institut Robert Koch, l'agència del govern alemany que s'encarrega de controlar i seguir el coronavirus al país, ha decidit treure de la llista aquestes regions a l'última actualització que ha fet.

Això facilita els viatges ja que, a partir d'aquest diumenge, els turistes alemanys que vinguin a Catalunya no s'hauran de sotmetre a quarantenes quan tornin a Alemanya.

Igualment, als aeroports es continuarà demanant una prova amb resultat negatiu, un certificat de vacunació o un certificat que acrediti haver-se recuperat de la malaltia.

La mesura ha estat molt ben rebuda pel sector turístic català, que justament acaba de començar una campanya per captar visitants alemanys, com s'explica en aquest vídeo:

El criteri general de l'Institut Robert Koch és treure de la llista negra les zones amb una incidència de la Covid per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants, tot i que a Catalunya ha anat baixant fins al 85,5, ara mateix.

A més, a partir de diumenge, Alemanya tampoc no considera zones de risc Bèlgica, Suïssa, el sud de Dinamarca, Estònia, França, Grècia, Jordània, Lituània, algunes províncies dels Països Baixos, Noruega, parts d'Eslovènia; els territoris palestins i algunes regions holandeses.

D'altra banda, al Regne Unit continuen debatent la possibilitat d'aixecar la quarantena obligatòria per als turistes britànics que hagin viatjat a Espanya.

La decisió, molt esperada per al sector turístic de llocs com la Costa Daurada, podria trigar encara uns dies a arribar, sobretot perquè Londres s'estima més ser prudent per l'expansió de la variant delta, que continua multiplicant els contagis cada dia al país, tot i que amb casos menys greus que fa mesos.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19AlemanyaTurisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut