Una aula amb mesures de seguretat durant el final de curs d'enguany a Catalunya
Una aula amb mesures de seguretat durant el final de curs d'enguany a Catalunya

Alemanya tanca dues escoles per casos de Covid-19 després de cinc dies de curs

L'estat de Mecklemburg-Pomerània Occidental és el primer land que ha reprès les classes després de les vacances d'estiu i ha tancat dos centres per dos casos de coronavirus

RedaccióActualitzat

Dues escoles a l'estat federat de Mecklemburg-Pomerània Occidental, al nord-est d'Alemanya, han tancat les portes després de cinc dies de començar el curs per dos casos de coronavirus.

Es tracta d'un institut de secundària a la ciutat de Ludwigslust, on una professora ha donat positiu, i d'una escola de primària a Graal-Müritz, amb el contagi d'un alumne.

El centre de secundària tancarà de forma preventiva fins dimecres. La professora no havia estat en contacte amb els alumnes, però sí amb alguns professors als quals es farà els testos pertinents.

Pel que fa a l'escola Ostsee de Graal-Müritz, el centre tancarà les portes les pròximes dues semanes, durant les quals l'alumne i el seu entorn estaran en quarantena.

Experts alemanys en virologia i malaties infeccioses alerten dels riscos de transmissió entre els infants. En un text signat per l'Institut de Virologia de Berlín, entre altres, adverteixen que "la manca de mesures de prevenció i control poden conduir a nous brots que obliguin al tancament de les escoles".

 

Pendents de la reobertura de les escoles a Catalunya

La setmana vinent es donaran els detalls del protocol dels departaments de Salut i Educació per tornar a les escoles amb seguretat el setembre vinent.

Salut assegurarà que l'infermer del CAP de referència que té cada escola ampliarà les seves funcions i estarà enfocat a la Covid. Quan un alumne doni positiu, tot el seu grup de referència del centre haurà de fer quarantena encara que el PCR d'aquests companys sigui negatiu.

ARXIVAT A:
Educació AlemanyaCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut