Turistes a la Rambla de Barcelona, una imatge desapareguda durant la pandèmia (ccma)

Alemanya recomana viatjar a tot Europa excepte Espanya i Noruega

El govern alemany ha anunciat que el 15 de juny aixecarà les alertes de viatge per a 29 països europeus, però la manté per a Espanya, que encara no permetrà l'entrada de turistes

Actualitzat

Els alemanys podran sortir a fer turisme a partir del 15 de juny a tot Europa, però no a Espanya ni a Noruega. Serà tres mesos després que el govern alemany desaconsellés els viatges, per la pandèmia, però considera que la situació epidemiològica ha millorat.

El ministre d'afers estrangers, Heiko Maas, ha anunciat que s'aixecarà la recomanació de no viatjar a 29 països europeus, inclosos tots els de la Unió Europea, excepte Espanya. També es permetrà anar al Regne Unit i als països de l'espai Schengen: Islàndia, Suïssa i Liechtenstein, excepte Noruega.

El ministre ha explicat que "Espanya i Noruega permetran l'ingrés de turistes previsiblement una mica més tard i quan prenguin la decisió, l'aplicarem immediatament". A Espanya està previst l'1 de juliol, tot i que es podria avançar en algunes zones. Fins llavors, es manté l'obligació de complir una quarantena de 14 dies per als qui entrin a Espanya.

 

La cap de la diplomàcia espanyola, la ministra Arancha González-Laya, ha dit que és una decisió "acordada" i l'ha emmarcat en la "reciprocitat":

 

Darrere del Regne Unit, Alemanya és el segon emissor de turistes del mercat espanyol, amb 11 milions de viatgers l'any passat, un nivell semblant al de França.

 

El ministre alemany ha precisat que "una advertència a viatjar no és el mateix que una prohibició" i que tampoc "una recomanació de viatge no és una invitació a viatjar".

El govern d'Angela Merkel no descarta que es puguin prendre noves "mesures de protecció" si empitjora la pandèmia. La referència que no es pot sobrepassar és la de 50 contagis nous per cada 100.000 persones en un termini d'una setmana.

ARXIVAT A:
TurismeEstat d'alarmaDesescaladaCoronavirus
Anar al contingut