Alemanya obrirà museus i parcs infantils, però "viatjar per Europa no és a l'agenda"

Alemanya estudia si permet el futbol sense públic i reclama disciplina per seguir avançant en el desconfinament

Oriol SerraActualitzat

Alemanya avança cap al desconfinament, però el govern de Merkel encara no permet que als seus ciutadans fer vacances en altres països europeus. De moment es podran fer oficis religiosos amb distanciament social i obriran espais culturals i parcs infantils.

Després d'una nova conferència telèfonica amb els caps de govern regionals, la cancellera federal alemanya, Angela Merkel, ha constatat que encara és massa d'hora per a prendre decisions en àmbits com el turisme o la gastronomia. I encara ho és més per pensar en viatges de vacances tant domèstics com internacionals.

"La pregunta de si es pot viatjar per Europa no és a l'agenda."

El sector turístic ha fet protestes en un centenar de ciutats després s'ha prorrogat la recomanació de no viatjar a cap país del món, almenys, fins al 14 de juny.

Baviera, pel turisme interior

Al seu costat, el primer ministre de Baviera, Markus Söder, ha aprofitat l'avinentesa per reivindicar-se en un to distès, però llançant el dard a la diana d'Àustria, el país que ja ha posat data a la reobertura del turisme.

"Si finalment acaba sent possible viatjar dins d'Alemanya, puc dir a tothom que vagi cap al sud, que no cal anar a Àustria. També es poden fer vacances a Baviera."

 

El primer ministre de Baviera, Markus Söder, anima a fer turisme intern

De moment, a Alemanya s'aniran reobrint parcs infantils, zoològics, jardins i museus. Però fins dimecres no farà quinze dies de la reobertura dels comerços i per això es deixa fins aleshores la decisió sobre altres àmbits com, per exemple, l'esportiu i molt especialment una possible represa de la Bundesliga de futbol sense públic.

La cancellera alemanya ha tornat a advertir que cal mantenir la disciplina i el primer ministre bavarès ha afirmat que, tot i l'optimisme, hi haurà preocupació mentre no existeixi una vacuna.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus AlemanyaAngela Merkel
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut