Alemanya obre bars enmig de la polèmica de les festes massives sense restriccions

Molts alemanys es relaxen davant d'una pandèmia cada cop menys visible, en un país on només hi ha 7.000 casos actius de Covid-19

Oriol SerraActualitzat

Els alemanys comencen a relaxar-se en la lluita contra el coronavirus. Obren establiments com bars i restaurants, i ja és el torn de les tavernes, que tornen a l'activitat poc després de l'escàndol per les macrofestes dels últims dies, tot i les restriccions.

Les temperatures gairebé estiuenques del cap de setmana llarg de la Segona Pasqua han contribuït a rebaixar les precaucions davant d'una pandèmia cada cop menys visible a Alemanya, un país on només hi ha 7.000 casos actius de coronavirus.

Això ha donat ales als detractors de les mesures de contenció, tal com s'ha pogut comprovar a les múltiples manifestacions arreu del país. "Ja no tinc llibertat. De fet, no tinc drets. Per això avui soc aquí pels drets de tothom", explica una de les manifestants.

Una altra de les concentrades afirma que "les xifres ja havien baixat abans del confinament. Mascaretes obligatòries, confinament i tot el que ha vingut, ha arribat un cop les xifres ja havien baixat."
 

Alemanya obre tavernes uns dies després d'una festa rave amb 3.000 persones a Berlín
Amb el bon temps es rebaixen les precaucions contra el coronavirus

 

Festes reivindicatives multitudinàries

Els clubs de techno més concorreguts de Berlín segueixen tancats pel coronavirus. Per aquest motiu, el cap de setmana es va organitzar una acció per a reivindicar la cultura de club. Hi havia 100 persones registrades.

Però l'acció va acabar sent una rave multitudinària amb 3.000 persones dins i fora d'un dels canals que travessen la ciutat. Les distàncies de seguretat van passar a millor vida durant unes quantes hores, en una nova mostra de la poca serietat amb què algunes persones es prenen la pandèmia.
 

Alemanya obre tavernes uns dies després d'una festa rave amb 3.000 persones a Berlín
A Berlín es va celebrar fa uns dies una festa amb 3.000 persones sense respectar cap restricció


Tot plegat coincideix amb una nova fase de desconfinament. Ja poden tornar a obrir gimnasos i tavernes. Aquestes podran obrir fins a les 11 de la nit, això sí, amb el servei limitat a les taules.

Les conseqüències del coronavirus es noten a tots els nivells. També en la criminalitat. Les curses il·legals de cotxes s'han disparat a la capital alemanya, fins al punt de passar d'una dotzena de denúncies mensuals a més de trenta.

Fins aquest dimarts, Alemanya és el novè país del món amb més morts (8.624) i contagiats per Covid-19 (183.820).

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Alemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut