Peralta en una manifestació a Madrid contra la privatització de la sanitat (Europa Press/Jesús Hellín)

Alemanya obliga a girar cua a la falangista Isabel Peralta, que duia simbologia nazi

Segons Spiegel, la policia espanyola va advertir que volia participar en actes d'extrema dreta i a l'aeroport li van trobar objectes de culte nazi

RedaccióActualitzat

El diari alemany Spiegel ha explicat aquest dijous com la policia federal ha impedit l'entrada de la coneguda falangista espanyola Isabel Peralta, que ja va ser notícia ara fa un any quan la policia li va atribuir un delicte d'odi per les seves paraules en un homenatge a la División Azul, on va dir que els jueus són sempre "l'enemic" i "els culpables".

Aquesta vegada són les autoritats alemanyes les que han intervingut, alertades prèviament per Espanya. Segons Spiegel, la policia federal tenia constància que la jove, de 19 anys, entraria a l'aeroport de Frankfurt per, presumptament, participar en actes d'extrema dreta al país. Pel que sembla, Peralta manté contactes estrets amb grups alemanys.

Durant el control d'identitat a Frankfurt, la sospita es va confirmar ràpidament. El diari explica que rastrejant l'equipatge de la dona hi van trobar una bandera esvàstica, una còpia de Mein Kampf, un clauer amb una esvàstica i un llibre sobre la branca femenina del moviment juvenil del Partit Nazi.

Ella s'hauria defensat dient que es dedica a col·leccionar aquest tipus d'objectes de culte perquè investiga sobre la història de l'època nazi.

A Madrid, Isabel Peralta va acusar els jueus de ser "l'enemic" i "el culpable" (EFE)(EFE)

Després de l'interrogatori de la Policia Federal, els funcionaris han obert una investigació per difusió de propaganda i ús d'ensenyes anticonstitucionals. A Peralta la van detenir i fer tornar a Espanya en un vol programat per aquest dimecres al vespre.

El codi penal alemany tipifica com a delicte l'ús públic o difusió de símbols d'organitzacions contraris a la constitució. Aquests símbols poden ser banderes, uniformes, consignes o determinats gestos o salutacions com la nazi. El delicte pot ser castigat amb les penes de fins a tres anys de presó.

En un missatge que fa circular per les xarxes socials, Peralta diu que no tenia propaganda, sinó "llibres d'ús personal" i que va tenir un comportament exemplar malgrat l'"atropellament legal". "No em van donar menjar durant dos dies", lamenta. "Arriba Espanña y salve victoria", acaba el missatge.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialExtrema dretaNazismeAlemanya
Anar al contingut