Alemanya legalitza el consum recreatiu de la marihuana: com es farà i amb quins objectius

A partir de l'entrada en vigor de la llei, els adults podran comprar i tenir un màxim de 25 grams de marihuana per a ús recreatiu i es permetrà el cultiu privat de, com a molt, tres plantes

RedaccióActualitzat

Alemanya ha legalitzat el consum de la marihuana i se'n podrà comprar i tenir en petites quantitats per a ús recreatiu

El Consell de Ministres alemany ha aprovat aquest dimecres el projecte de llei per obtenir cànnabis de manera legal i regular-ne el consum, la compra i el cultiu. La llei podria entrar en vigor abans no acabi l'any.

La proposta, presentada pels ministres d'Agricultura i Sanitat aquest abril, té un triple objectiu:

- Combatre la criminalitat associada al mercat negre d'un producte prohibit

- Evitar la toxicitat d'un producte manipulat sense controls

- Frenar l'accés dels joves a altres drogues més perjudicials per a la salut

A més, aquesta legalització permetrà a l'estat percebre taxes vinculades a un comerç legal i estalviar-se més de mil milions d'euros entre despeses policials, judicials i sanitàries.

A partir de l'entrada en vigor de la llei, els adults podran comprar i tenir un màxim de 25 grams de marihuana per a ús recreatiu. També es permetrà el cultiu privat, de manera que els particulars podran tenir fins a un màxim de tres plantes a casa.

En canvi, no es podrà vendre a botigues de tot el país, com preveia el pla original, sinó que la producció i comercialització estaran controlades.

400 tones de marihuana en un any

Alemanya calcula que hi ha fins a quatre milions de persones que consumeixen cànnabis dins del seu territori, i en l'últim any el consum ha arribat al voltant de les 400 tones de marihuana.

El país teutó ja va legalitzar el cànnabis amb finalitats terapèutiques fa cinc anys, sempre que es presentés recepta mèdica.

Tot i això, la reforma legal serà difícilment aplicable arreu del país perquè té l'oposició frontal de l'estat lliure de Baviera.
 

El cànnabis a Europa

En els últims anys, molts països han canviat les polítiques prohibicionistes relacionades amb el cànnabis i s'han obert a regular-ne el consum. Malta, Luxemburg i algunes zones de Suïssa ja han legalitzat el consum d'aquesta planta per a ús recreatiu per als majors de 18 anys.

A Luxemburg, és legal des de l'any 2018. Es poden tenir fins a quatre plantes a casa i es permet la venda de llavors de cànnabis sense cap límit de quantitat o nivell de THC.

Malta va legalitzar el cànnabis a finals de l'any passat. El límit de possessió és de 7 grams, es poden cultivar fins a quatre plantes a casa per a consum propi i se'n pot consumir en associacions privades sense ànim de lucre, que poden tenir un màxim de 500 socis. Tot i això, el consum en públic està prohibit.

En altres països com Portugal, els Països Baixos, la República Txeca o Espanya, el consum personal de cànnabis no està legalitzat, però tampoc està penat.

A Portugal, l'any 2001 ja no estava penada la possessió de fins a 25 grams ni el consum de marihuana, ni l'ús terapèutic.

A la República Txeca el cànnabis segueix sent il·legal, però es va deixar de considerar un delicte el 2010 i la possessió de fins a 10 grams o cinc plantes no està penada, sempre que siguin per a consum propi.

Als Països Baixos se'n permet el consum en Coffee Shops amb llicència del govern. A més, es pot vendre en botigues i es permet tenir-ne fins a 5 grams. Es poden cultivar 5 plantes sense conseqüències legals sempre que siguin per a consum propi. I l'ús terapèutic és completament legal.

ARXIVAT A:
MarihuanaCànnabisAlemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut