Les diferents parts en aquest judici que es fa a la ciutat alemanya de Brunsvic (Reuters)
Les diferents parts en aquest judici que es fa a la ciutat alemanya de Brunsvic (Reuters)
Braunschweig

Alemanya jutja el dièselgate, l'escàndol dels motors trucats de Volkswagen

Mig milió de persones reclamen compensacions econòmiques a la companyia per la pèrdua de valor dels seus vehicles

RedaccióActualitzat

Arrenca a Alemanya, a l'Audiència de Brunsvic, el judici per la primera macrodemanda contra Volkswagen per l'anomenat "dièselgate", l'escàndol pel trucatge dels motors d'aquest grup automobilístic. Cap a mig milió de propietaris de cotxes de la companyia reclamen compensacions econòmiques per la pèrdua de valor dels seus vehicles.

La companyia reconeix que va vendre 11 milions d'automòbils amb un software que disminuïa les emissions d'òxids de nitrogen en les proves de laboratori, però que, un cop a la carretera, la contaminació era més gran i, si es corregia, el motor perdia potència.

Amb aquesta demanda, la Federació d'Organitzacions de Consumidors vol que es condemni la companyia per haver actuat amb mala fe i enganyar els clients, i confia que se'ls obri la porta a cobrar indemnitzacions. Klaus Müller és el president d'aquesta federació.

"La Federació d'Associacions de Consumidors d'Alemanya està convençuda que Volkswagen ha perjudicat de manera deliberada i antiètica els clients, i que, per tant, haurà de pagar una indemnització."

 

Documents aportats a la causa (Reuters)

La companyia opina que la reclamació no té raó de ser, segons afirma la seva advocada:

"Encara avui hi ha centenars de milers de vehicles que els clients continuen utilitzant. Per nosaltres això significa que no hi ha cap dany ni perjudici i, per tant, no hi ha motiu per a aquesta queixa. Esperem que el tribunal i també el Tribunal Federal de Justícia vegin les coses com nosaltres."


El judici serà complex i molt llarg si, com es preveu, arriba a les màximes instàncies judicials alemanyes.

Es tracta d'un judici que pot ser llarg i complicat (Reuters)

Aquesta és la segona macrocausa contra Volkswagen a Alemanya. N'hi ha en marxa una altra dels accionistes, que li reclamen prop de 10.000 milions d'euros per les pèrdues que van patir quan es va destapar el dièselgate.

De moment el cas ha costat a Volkswagen més de 31.000 milions d'euros, majoritàriament als Estats Units, on la companyia sí que ha acceptat pagar multes milionàries i indemnitzar els afectats.

ARXIVAT A:
JudicialSalutContaminacióMedi ambient
Anar al contingut