Entrarà en funcionament a principis del 2023, abans caldrà omplir-lo durant dos mesos
Entrarà en funcionament a principis del 2023, i abans caldrà omplir-lo durant dos mesos

Alemanya instal·la un gran dipòsit d'aigua calenta per si Rússia tanca l'aixeta del gas

Té una altura de 45 metres, un diàmetre de 43 i pot contenir 56 milions de litres d'aigua, l'equivalent a 350.000 banyeres plenes

Actualitzat

Alemanya busca alternatives amb urgència per reduir la seva dependència del gas de Rússia. La crisi d'energia arriba, a més, quan el país està en plena transició energètica amb l'objectiu de desprendre's de les energies fòssils i també de tancar totes les centrals nuclears.

El govern alemany, en previsió d'un hivern complicat, ha encarregat a l'empresa de serveis sueca Vattenfall la construcció d'un dipòsit gegant d'aigua calenta a Berlín. L'aigua que contindrà la nova instal·lació d'acumulació tèrmica ajudarà a escalfar les llars dels berlinesos a l'hivern fins i tot si Rússia tanca l'aixeta del subministrament de gas:

 

La instal·lació té un pressupost de 50 milions d'euros i tindrà una capacitat tèrmica de 200 megawatts, prou per satisfer gran part de les necessitats d'aigua calenta a Berlín durant l'estiu i aproximadament un 10% del que es necessita a l'hivern.

Des del mes de març, poc després de l'inici de la guerra a Ucraïna, Alemanya treballa en un pla d'emergència davant un possible tall de subministrament de gas rus. El pla contempla tres fases abans d'arribar a una situació d'emergència energètica. Es va posar en marxa un gabinet de crisi per avaluar constantment la situació del subministrament i s'han llançat missatges a la ciutadania.

Segons dades publicades l'última setmana per l'associació alemanya d'empreses de serveis públics, els esforços del govern alemany per reduir l'ús del gas natural ja estan donant resultats: el consum de gas ha caigut un 14,3% els cinc primers mesos de l'any en comparació amb el mateix període del 2021.

Vattenfall, l'empresa que construeix la gran infraestructura d'acumulació d'aigua calenta, explica que serà "un símbol del futur de la calefacció". L'emmagatzematge d'escalfor farà possible estalviar l'energia renovable que s'acumula a la xarxa i reutilitzar l'energia que es genera per escalfar les llars.

Amb un diàmetre de 43, el gran termo elèctric pot acumular l'aigua calenta necessària per omplir 350.000 banyeres
El gran termos elèctric pot acumular l'aigua calenta necessària per omplir 350.000 banyeres (Reuters/ Michele Tantuss)

 

 

ARXIVAT A:
AlemanyaRússiaEnergia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut