Cua a l'aeroport de Barajas (Europa Press / Alejandro Martínez Vélez)

Alemanya imposa quarantena als turistes britànics, a diferència d'Espanya

Des de dilluns, els viatgers procedents del Regne Unit poden entrar lliurement en territori espanyol

Des d'aquest diumenge, els viatgers que entrin a Alemanya des del Regne Unit hauran de fer dues setmanes de quarantena.

La mesura de prevenció s'explica per la propagació de l'anomenada variant índia, que els viròlegs consideren especialment agressiva. Al Regne Unit hi ha 3.400 casos reconeguts d'aquesta variant.

L'institut Robert Koch, l'agència oficial encarregada del seguiment de la pandèmia a Alemanya, ha tornat a incloure el Regne Unit dins de les zones de variants del coronavirus, cosa que implica una prohibició general d'entrada de viatgers a Alemanya.

Segons el Ministeri de Salut alemany, és necessari "per evitar la ràpida propagació de la variant índia a Alemanya" i seguir reduint el nombre d'infeccions.

En paral·lel, Alemanya ha tret de la llista d'àrees de risc les comunitats espanyoles d'Astúries i Extremadura, Finlàndia, Romania, San Marino, Jamaica i parts d'Irlanda. També s'ha aixecat la quarantena obligatòria de viatgers procedents de França, Croàcia i Eslovènia.

La decisió del govern alemany contrasta amb la del govern espanyol, amb molt poques hores de diferència.

A partir d'aquest dilluns, els turistes britànics podran entrar a Espanya sense haver de passar cap control sanitari a l'arribada, segons va anunciar divendres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la inauguració del saló de turisme Fitur.

Al Regne Unit, el 72% dels majors de 18 anys estan vacunats, amb almenys una dosi. És a dir, gairebé el 57% de tota la població. A Espanya, són gairebé la meitat, el 34,5%.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Turisme
Anar al contingut