Taules buides d'un cafè de Berlín, prop de la Porta de Brandenburg (Reuters / Fabrizio Bensch)
Taules buides d'un cafè de Berlín, prop de la Porta de Brandenburg (Reuters / Fabrizio Bensch)

Alemanya ho tanca tot durant un mes, excepte escoles i comerços

Angela Merkel anuncia restriccions a partir de dilluns que afectaran la restauració, els gimnasos i l'activitat cultural

Actualitzat

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i els governs regionals dels 16 lands han acordat tancar durant el mes de novembre bars i restaurants, oferta cultural i l'esport aficionat en espais tancats.

Davant l'augment dels contagis de coronavirus, Alemanya augmenta les restriccions, que de moment no afectaran l'activitat escolar ni el comerç.

 

 

Es tracta d'un confinament més suau que el del març i l'abril, quan sí que es van aturar els centres escolars i l'activitat comercial. L'objectiu, segons ha explicat la cancellera, és "impedir una emergència sanitària nacional" davant l'avanç de la segona onada de la pandèmia.

 

La cancellera alemanya, Angela Merkel, durant la compareixença de premsa d'aquest dimecres
La cancellera alemanya, Angela Merkel, durant la compareixença de premsa d'aquest dimecres (EFE / Filip Singer)

 

Merkel ha assenyalat que l'alt nombre de nous contagis i l'increment exponencial de positius implica que no es poden rastrejar convenientment: ha admès que, ara mateix, no és possible determinar l'origen del 75% dels casos que es detecten.

"S'ha duplicat la xifra de nous contagis en una setmana. Hem d'actuar ara."

Merkel ha demanat a la ciutadania que es limitin els contactes socials i les reunions entre persones que no conviuen. Es prohibeixen les trobades de més de 10 persones, si no són gent que conviu en una o dues llars. A més, es recomana evitar els viatges no essencials o les visites familiars i queden prohibits els desplaçaments turístics dins del país.

 

La cancellera també ha indicat que s'intentarà evitar l'aïllament de la gent gran que viu en geriàtrics amb un ús massiu de tests ràpids entre treballadors, residents i visitants.

Les restriccions entraran en vigor dilluns vinent, 2 de novembre, i s'allargaran durant quatre setmanes per possibilitar la reobertura i els retrobaments familiars per Nadal.

A més, l'acord preveu compensar les empreses afectades per les pèrdues derivades del tancament, per la qual cosa ha anunciat una partida de 10.000 milions d'euros.

 

Un restaurant amb la majoria de taules buides, aquest dimecres a Berlín
Un restaurant amb la majoria de taules buides, aquest dimecres a Berlín (Reuters / Fabrizio Bensch)

 

La reunió telemàtica de Merkel amb els líders regionals s'ha produït sota l'impacte de les altes xifres de nous contagis de Covid-19. Aquest dimecres s'ha registrat un altre màxim diari de prop de 15.000 nous casos, unes dades que fa només un mes eren impensables en un país que va controlar la primera onada millor que la majoria de països europeus.

Des de l'inici de la pandèmia, Alemanya ha registrat 463.157 casos confirmats de coronavirus i 10.284 víctimes mortals.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus AlemanyaAngela Merkel
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut