Manifestants amb quipà a Berlín (Reuters)
Manifestants amb quipà a Berlín (Reuters)
Berlín

Alemanya es posa la quipà en solidaritat amb un jove israelià agredit a Berlín

Cancel·len el premi musical alemany Echo, després d'haver guardonat un àlbum de rap amb frases antisemites

RedaccióActualitzat

Alemanya s'ha manifestat contra l'antisemitisme després de diversos incidents contra la comunitat jueva. A Berlín, milers de persones s'han posat la tradicional quipà per donar suport a un jove israelià que la setmana passada va ser increpat i agredit per un refugiat sirià de 19 anys per portar aquest casquet ritual utilitzat tradicionalment pels homes jueus.

Les mobilitzacions s'han fet també en altres ciutats alemanyes com Munic i Colònia. La iniciativa "Jo també porto quipà" va néixer arran d'aquesta atac contra el jove israelià.

El noi agredit es va posar aquesta gorra ritual pels carrers de la capital alemanya com a experiment. El vídeo de l'atac s'ha fet viral.

 

 

 

Un informe recent assegura que hi ha hagut intimidacions a nens jueus en algunes escoles

 

Desapareixen els controvertits premis Echo

Enmig d'aquesta situació, la indústria musical del país ha cancel·lat el principal premi musical alemany, el premi Echo, per l'escàndol creat al voltant del contingut antisemita de les cançons de dos rapers premiats. El text dels rapers Kollegah i Farid Bang ridiculitza els presoners del camp de concentració i d'extermini d'Auschwitz. Les seves cançons són habitualment violentes i denigrants.

 

 

Després de 25 anys d'existència, els premis Echo desapareixen. La indústria musical alemanya ha quedat tocada i ha decidit fer aquest pas per no convertir-se en una plataforma antisemita, homòfoba, de menyspreu a les dones i d'apologia a la violència. Artistes alemanys consagrats com Peter Maffay han tornat els seus guardons en senyal de rebuig a uns premis que havien perdut el nord. 

Alemanya es bolca contra les agressions antisemistes

La concentració de Berlín d'aquest dimecres es va fer davant la Casa de la Comunitat Jueva, amb la presència de les autoritats de tots els colors polítics, encapçalades per l'alcalde-governador, el socialdemòcrata Michael Müller.

"Des de la II Guerra Mundial no es veien per aquests carrers tantes quipàs", afirma el president de la comunitat jueva de Berlín, Gideon Joffe, que va agrair l'assistència dels concentrats.

 

 

Les mostres de solidaritat al carrer havien estat precedides per les condemnes a l'antisemitisme tant de la cancellera Angela Merkel com del ministre d'Exteriors, Heiko Maas, que va penjar una foto seva, amb la quipà, al seu compte de Twitter.

 

 

ARXIVAT A:
HolocaustDrets humansXenofòbiaHomofòbiaExtrema dreta
Anar al contingut