Alemanya endureix els confinaments i manté les escoles tancades fins al febrer

Més restriccions contra la Covid per la saturació del sistema sanitari i pel temor al repunt a causa de la variant del Regne Unit

RedaccióActualitzat

Alemanya allarga les restriccions per la Covid i mantindrà escoles i comerços no essencials tancats fins al 31 de gener. El motiu és que no aconsegueix l'objectiu fixat des de fa temps de tenir menys de 50 infeccions per cada 100.000 habitants en una setmana.

La cancellera Angela Merkel ha dit que els resultats de les mesures que s'han aplicat fins ara no es podran veure fins a mitjans de mes.

Amb les xifres que hi ha ara mateix, Alemanya ha decidit prorrogar el confinament dur. Continuaran tancats tots els comerços que no tinguin a veure amb els serveis essencials. Només alimentació, higiene, farmàcia, bancs, papereries i llibreries seguiran oberts.

Les escoles i jardins d'infància seguiran tancats, com a mínim, fins al mes de febrer. És una de les mesures més controvertides que han discutit aquest dimarts la cancellera i els primers ministres dels lands alemanys.

També hi ha restriccions que tenen a veure amb els moviments i els contactes. A partir d'ara, només seran possibles les trobades socials amb una sola persona d'un altre habitatge i es limitaran els moviments dels municipis amb més casos a un radi de 15 quilòmetres.

A més, les persones que viatgin al país hauran de fer-se un test per detectar si tenen el virus, i les que vinguin de zones de risc hauran de fer una quarantena de 5 dies.

Imatge de Berlín, diumenge 3 de gener (Reuters/Hannibal Hanschke)
Imatge de Berlín, diumenge 3 de gener (Reuters/Hannibal Hanschke) 
 

Merkel ha justificat les restriccions per l'aparició de la mutació detectada al Regne Unit, més infecciosa, i perquè el sistema sanitari alemany està "molt pròxim a la situació límit".

Itàlia també ha prorrogat mesures i ha endarrerit la reobertura dels instituts de secundària. Les classes seran online.

I a Irlanda alerten que el 25% dels casos nous que tenen són de la variant més contagiosa, cosa que també ha afirmat el ministre de Salut danès, que assegura que a mitjans de febrer ja serà la soca dominant del coronavirus.

ARXIVAT A:
AlemanyaCoronavirus Covid-19Confinament
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut