La ministra de Defensa alemanya, Annegret Kramp-Karrenbauer (Reuters)
La ministra de Defensa alemanya, Annegret Kramp-Karrenbauer (Reuters)

Alemanya dissoldrà forces especials de l'exèrcit per vincles amb l'extrema dreta

La ministra de defensa anuncia la dissolució d'una de les dues companyies de la KSK

Redacció / AgènciesActualitzat

Pla de xoc per combatre l'extremisme de dretes a les Forces Especials de l'Exèrcit (KSK) a Alemanya. Ho ha anunciat la ministra de Defensa, Annegret Kramp-Karrenbauer, que ha dit que dissoldrà una de les dues companyies en actiu.

L'últim incident en esquitxar les KSK va passar al maig en ser detingut un dels seus membres que havia ocultat explosius, armes i municions, en part sostrets de l'exèrcit, que havia amagat al jardí de casa seva amb parafernàlia nazi.

Segons Kramp-Karrenbauer, la part de les Forces Especials que no es dissoldrà serà sotmesa a una dràstica reforma i observada de prop durant aquesta transformació que, es calcula, es completarà a finals d'any.

Si, un cop acabat el procés, els membres de la KSK continuen actuant al marge dels valors constitucionals, la ministra es reserva altres mesures, com la dissolució o la reconstitució total del cos, segons ha informat el diari "Frankfurter Allgemeine".

Aquestes forces d'elit compten amb 1.400 efectius i en els últims anys s'han vist implicades en diversos escàndols que relacionen alguns dels seus membres amb cèl·lules d'ultradreta.

Un d'aquests és el conegut amb el sobrenom d'"Hannibal", que estava al capdavant d'una xarxa descoberta el 2017 integrada per militars i policies que acumulaven munició i armament, suposadament per preparar-se per a una futura guerra civil.

Segons algunes investigacions, hi ha indicis que algunes d'aquestes cèl·lules haurien arribat a preparar atacs terroristes contra càrrecs polítics i figures de la vida pública.

El comandant de les KSK, el general Markus Kreitmayr, s'ha compromès a tenir "tolerància zero" dins del cos.

 

ARXIVAT A:
NazismeAlemanyaExtrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut