El Parlament alemany en l'aprovació de la missió militar
El Parlament alemany en l'aprovació de la missió militar
Alemanya

Alemanya aprova per àmplia majoria una missió militar de fins a 1.200 soldats per lluitar contra Estat Islàmic

La missió militar, que tindrà un any de duració i compta amb un pressupost de 134 milions d'euros, portarà a terme tasques de reconeixement, seguretat i logística, però no inclourà bombardejos

RedaccióActualitzat

El Parlament alemany aprova per àmplia majoria la proposta del govern d'Angela Merkel d'enviar a Síria una missió militar de fins a 1.200 soldats per lluitar contra Estat Islàmic. Dels 598 vots emesos, hi ha hagut 445 vots a favor, 146 en contra i 7 abstencions.

Aquesta missió militar, que tindrà un any de duració i compta amb un pressupost de 134 milions d'euros, portarà a terme tasques de reconeixement, seguretat i logística, però no inclourà bombardejos.

A més dels 1.200 militars, el desplegament comptarà amb sis caces de reconeixement tipus Tornado, un avió nodrissa de repostatge en vol i una fragata per protegir el portaavions francès de la zona. Es tracta de la missió més important a l'estranger de l'exèrcit alemany.

La missió ha estat aprovada després que França demanés ajuda a Alemanya per combatre Estat Islàmic arran dels atemptats de París.

Anar al contingut