El ministre de Salut alemany, Karl Lauterbach, en una imatge d'arxiu (Reuters / Hannibal Hanschke)
El ministre de Salut alemany, Karl Lauterbach, en una imatge d'arxiu (Reuters / Hannibal Hanschke)

Alemanya acusa grups negacionistes de planificar el segrest del ministre de Salut

Segons la Fiscalia del land de Renània-Palatinat, l'objectiu del grup era enderrocar el sistema democràtic alemany i, finalment, fer-se amb el govern

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de la ciutat alemanya de Coblença ha obert una investigació contra dotze persones de l'entorn del moviment negacionista i antivacunes a qui s'atribueixen plans per segrestar el ministre de Salut, Karl Lauterbach. Quatre dels sospitosos han estat detinguts.

Aquest grup pretenia atemptar contra centrals elèctriques per provocar una apagada al país i provocar "situacions similars a la d'una guerra civil", segons ha informat el mitjà de comunicació alemany ARD.

D'acord amb el fiscal general del land de Renània-Palatinat, els integrants del grup tenien un pla, organitzat en tres fases, amb la finalitat última "d'enderrocar el sistema democràtic alemany i, finalment, fer-se amb el govern".

Els detinguts formaven part del moviment negacionista

El grup, format per persones d'entre 41 i 55 anys, s'hauria organitzat mitjançant Telegram i hauria preparat una acció específica per segrestar el ministre Lauterbach i "neutralitzar" els seus guardaespatlles.

La Fiscalia assegura que els quatre detinguts, i una cinquena persona que és fora d'Alemanya, formen part de l'entorn de les protestes contra les mesures adoptades per les autoritats germàniques per combatre la pandèmia.

Alemanya acusa grups negacionistes de planificar el segrest del ministre de salut
Manifestació contra les mesures per la pandèmia, a Alemanya (CCMA)

Troben un kalàixnikov i un uniforme de les SS

Els sospitosos van ser enxampats mitjançant una trampa organitzada per la policia. L'esquer va ser una oferta de venda d'armes, mines i material de protecció per valor de desenes de milers d'euros.

Durant les investigacions, s'han dut a terme registres en una vintena d'habitatges arreu d'Alemanya. En un dels escorcolls, els investigadors van trobar un uniforme de les SS i un rifle d'assalt kalàixnikov.

El ministre assegura que "no tindran èxit"

El ministre de Salut alemany ha declarat al dominical Bild am Sonntag que, per a alguns negacionistes de la covid, no es tracta de combatre la vacunació o les mesures contra el virus, sinó que "lluiten contra el nostre ordenament democràtic". Lauterbach ha mostrat oposició frontal a aquest grup i ha assegurat que "aquest és un exemple de fins a quin punt està dividida la nostra societat".

A Alemanya la incidència de la pandèmia segueix a la baixa i les restriccions han desaparegut.

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha mostrat la seva solidaritat amb Lauterbach i ha assegurat: "Els límits de les llibertats se superen quan s'amenaça amb violència."

 

ARXIVAT A:
AlemanyaCovid-19
Anar al contingut