L'alcalde d'Alella ha fet efectiu el pagament a l'agència catalana (Foto: ACN)
L'alcalde d'Alella ha fet efectiu el pagament a l'agència catalana (Foto: ACN)
Alella

Alella s'afegeix a Gallifa i ingressa els impostos només a l'Agència Tributària Catalana

L'Ajuntament ha abonat els 42.000 euros corresponents a l'impost de la renda dels treballadors del consistori a la delegació territorial de l'Agència a Barcelona. L'alcalde del municipi, el republicà Andreu Francisco, considera que és "un acte de sobirania fiscal". És el segon consistori català que pren aquesta mesura, després del de Gallifa.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament d'Alella ha començat a pagar els impostos estatals que recapta el consistori a l'Agència Tributària Catalana en comptes de l'espanyola. Aquest dijous al migdia ha abonat els 42.000 euros corresponents a l'IRPF de l'últim període a la delegació territorial de l'Agència a Barcelona. Des del consistori han explicat que els impostos estatals que genera l'Ajuntament cada any s'eleven a uns 500.000 euros.

"És un gest de sobirania fiscal. Complim amb les nostres obligacions i en cap cas es tracta d'un acte d'insubmissió", ha explicat l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, d'Esquerra Republicana. Actualment, tot i que s'ingressin a l'Agència Tributària Catalana, els diners s'acaben transferint a l'agència espanyola, però Francisco confia que "algun dia" aquesta situació "es normalitzi".

Alella és el segon consistori català que pren aquesta mesura, després del de Gallifa, el mes de desembre passat. Gallifa ha ingressat també aquest dijous els 3.000 euros corresponents a l'IVA i l'IRPF.

Els alcaldes fan costat així a un grup d'empresaris que, ja fa un any, paguen els impostos a l'Agència Tributària Catalana. El grup s'ha organitzat amb el nom de Catalunya diu prou.


Anar al contingut