Alejandro Fernández, proclamat candidat del PP (EFE)
Alejandro Fernández, proclamat candidat del PP (EFE)

Alejandro Fernández, home de Pablo Casado, proclamat president del PP Català

Enric Millo i Llanos de Luna, dos exdelegats del govern espanyol en l'equip d'Alejandro Fernández

RedaccióActualitzat

Amb la vista posada ja en les municipals de l'any que ve, el PP desencalla el relleu de Xavier García Albiol al capdavant dels populars catalans.

El partit ha proclamat a Sitges com a nou líder Alejandro Fernández, molt pròxim a l'entorn de Pablo Casado, amb el 97,1% dels vots.

Fernández ha demanat la participació de tots els afiliats del PP per crear una "alternativa política al postprocés".

"Hem de ser capaços de presentar a la societat catalana un rearmament ideològic."

 

 

Un equip amb Millo i Llanos de Luna

L'equip executiu i directiu de Fernández barreja continuïtat i renovació. Destaquen dos noms que han coincidit en un càrrec: delegat del govern espanyol a Catalunya.

El nou presdient del PP situa Enric Millo com a coordinador d'acció parlamentària. Llanos de Luna figura com a vocal del comitè executiu.

Fernández ha dissenyat una nova direcció en què l'acompanyarà el president del PP a la província de Barcelona i regidor de Cornellà de Llobregat Daniel Serrano, que es farà càrrec de la secretaria general, fins ara ocupada per Santi Rodríguez.

Santi Rodríguez continuarà sent portaveu parlamentari.

 

 

Albiol, "víctima" del 21D

El fins ara president del PPC, Xavier García Albiol, ha escenificat el seu "pas al costat" com a líder del partit. Ha explicat que ha "pagat els plats trencats" de les eleccions del 21 de desembre sense esperar, diu, que s'apliqués a fons l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

"Amb sinceritat, he de dir que m'hauria agradat que, una vegada posat en marxa [el 155], no només hagués servit per convocar eleccions."

García Albiol continuarà sent diputat al Parlament, però a partir d'ara intensificarà la seva activitat com a candidat a l'alcaldia de Badalona.


Fernández, l'home de Casado que va estar a punt de quedar fora del Parlament

Professor de Ciència Política, Alejandro Fernández va presidir durant any Noves Generacions a Catalunya, els joves del partit. Va ser regidor a l'Ajuntament de Tarragona i quatre anys diputat al Congrés, fins que el 2015 va entrar, amb Albiol, al Parlament.

El seu moment arriba precisament ara, amb el pas al costat d'Albiol. Fernández era l'únic candidat a rellevar-lo. Ha superat les primàries amb el 98% dels vots, però amb una baixa participació dels militants.

 

 

Alejandro Fernández va ajudar decisivament Pablo Casado en la campanya que el va portar a guanyar les primàries que el van enfrontar amb Soraya Sáenz de Santamaría i María Dolores de Cospedal.

Fernández agafa les regnes del partit en un moment de gran dificultat, amb només quatre escons al Parlament. Curiosament, ell va estar a punt de quedar-ne a fora. El 21D, d'11 diputats, el PP va passar a tenir-ne 3. El recompte de vots final li va donar un quart diputat a Tarragona. Justament, Alejandro Fernández.

ARXIVAT A:
Xavier García Albiol PPProcés catalàEnric Millo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut