Joan Carles I fa pocs dies en una visita a Galícia (EFE / Lavandeira jr)

Alejandra de Rojas desmenteix que sigui la "filla secreta" del rei emèrit

Alguns mitjans van assenyalar la filla de l'aristòcrata Rosario Palacios com a suposada filla de Joan Carles I

RedaccióActualitzat

Primer pronunciament públic de la dona a qui diverses informacions han assenyalat com a descendent de Joan Carles I. En un comunicat remès a EFE, Alejandra de Rojas ha desmentit "de manera contundent" que sigui la "filla secreta" del rei emèrit.

Després d'haver-se convertit en la protagonista de l'última polèmica que envolta el monarca, De Rojas s'ha mostrat així de clara:

"Davant la notícia publicada la darrera setmana com a avançament d'un llibre que s'intenta publicar ben aviat, i la infinitat de notícies publicades a premsa ràdio, televisió i xarxes socials sobre la meva persona, em veig obligada a desmentir de manera contundent la meva condició de 'filla secreta' del rei Joan Carles, així com tots els comentaris abocats sobre un suposat tracte especial rebut durant la meva infància o joventut per aquesta falsa condició."

La dona també explica el "dany irreparable" que li provoquen aquestes afirmacions i apunta que podria emprendre accions legals:

"Les notícies que s'han publicat no tenen cap fonament i causen un dany gairebé irreparable a tota la meva família i per descomptat a la meva persona, per la qual cosa em reservo l'exercici d'accions legals contra els autors i propagadors."

Així mateix, reitera la seva admiració i agraïment als seus pares, ja morts, a qui diu que ho deu tot, "i l'honor dels quals està fora de perill per a tots els que els van conèixer".

Les informacions que apuntaven a De Rojas van publicar-se la setmana passada a partir de les revelacions del llibre "King Corp. El imperio nunca contado de Juan Carlos I", dels periodistes José María Olmo i David Fernández, sobre una suposada filla secreta del rei Joan Carles.

Segons el llibre, hauria nascut després dels tres fills reconeguts: Elena, Cristina i Felip. I, malgrat saber que és filla de l'exmonarca, preferiria ignorar-ho i mantenir l'anonimat.

Diversos mitjans de comunicació van informar que la dona en qüestió podria ser De Rojas, que és filla de l'aristòcrata Rosario Palacios, morta el 2016.

Palacios estava casada amb Eduardo de Rojas, cinquè comte de Montarco, mort a l'agost del 2005.


Joan Carles ja va desmentir-ho

Divendres passat, el rei Joan Carles va negar haver mantingut una relació fora del matrimoni amb l'aristòcrata Rosario Palacios, i "conseqüentment haver tingut una filla amb ella".

En declaracions a EFE, el rei emèrit ha explicat que "pel respecte a la veritat i a l'honor" de les persones afectades, es veu obligat a desmentir aquestes informacions "rebutjant i condemnant per fals tot el que s'ha publicat en relació amb aquest inventat assumpte".

"Nego absolutament haver tingut cap relació amorosa amb la senyora Rosario Palacios (q.e.p.d.) i conseqüentment haver tingut una filla amb ella", va subratllar l'anterior cap de l'estat.

Fonts de la Casa Reial ja havien negat dijous tenir coneixement que el rei Joan Carles tingués una filla secreta.

ARXIVAT A:
MonarquiaBorbonsCasa Reial espanyola
Anar al contingut