Atenes

Aldarulls en una gran manifestació a Atenes contra el canvi de nom de Macedònia

La manifestació ha acabat amb enfrontaments amb la policia i una dotzena de persones han resultat ferides

RedaccióActualitzat

Desenes de milers de persones s'han manifestat a Atenes per protestar contra l'acord que preveu canviar el nom de l'Antiga República Iugoslava de Macedònia pel de Macedònia del Nord. Segons la policia, hi han participat unes 60.000 persones i deu vegades més, segons els organitzadors.

Un mar de banderes blaves i blanques i de l'Església ortodoxa grega han cobert la plaça de Sintagma, als peus del Parlament, i des dels altaveus repartits per tota la zona i els carrers adjacents ha sonat des de primera hora del matí l'himne nacional i cançons patriòtiques.

 

 

La manifestació ha acabat amb enfrontaments amb la policia quan un grup de joves ha intentat arribar al Parlament, on a finals de setmana es preveu que es voti l'acord. Molts dels manifestants consideren una traïció a la pàtria grega que el país veí porti el nom de la regió del nord de Grècia.

 

 

Més d'una dotzena de persones han resultat ferides durant la manifestació, la major part agents de la policia. Després dels primers incidents, la violència ha continuat als carrers comercials del centre d'Atenes, les botigues estaven obertes perquè ha començat el període de rebaixes d'hivern. Alguns grups han calat foc a contenidors i altres objectes de mobiliari urbà.

Anar al contingut