Barcelona

Alcohòlics Rehabilitats alerten del risc de conduir begut

La Federació Catalana d'Alcohòlics Rehabilitats, juntament amb els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit, han fet una campanya per conscienciar del risc de conduir begut. La matinada d'aquest diumenge Alcohòlics Rehabilitats han acompanyat els Mossos d'Esquadra en els controls d'alcoholèmia a les carreteres per advertir els conductors.

Actualitzat
La combinació d'alcohol i conducció pot ser mortal. És per això que aquest diumenge a la matinada s'ha fet una nova acció de sensibilització. Es tracta d'una iniciativa de la Federació Catalana d'Alcohòlics Rehabilitats, que, juntament amb els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit, s'han desplaçat a diversos punts de la xarxa viària catalana per tal d'intentar conscienciar els conductors dels riscos que comporta conduir sota els efectes de l'alcohol.

Després del control d'alcoholèmia, membres de la federació han felicitat els conductors que no han donat positiu per alcoholèmia, que han estat la gran majoria, i han repartit tríptics informatius sobre els riscos de l'alcohol. La campanya coincideix amb la celebració, aquest dilluns dia 15 de novembre, del Dia Mundial Sense Alcohol.

Alcohòlics Rehabilitats alerta que els joves són, ara per ara, el col·lectiu més preocupant. "Per això estem aquí un dissabte a la nit, quan el jovent surt", ha explicat el president de la Federació, Josep Esteban, que ha alertat que els joves "cada vegada comencen a beure abans".

Segons dades del Departament d'Interior, s'estima que el consum d'alcohol implica actualment entre el 30 i el 50% dels accidents mortals, alhora que del 20 al 40% dels xocs que no causen víctimes mortals. A més, la causa de mort més freqüent entre els joves de 16 a 24 anys són per accidents de carretera en els que el conductor resulta positiu per alcoholèmia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut