Bosses de la brossa abandonades en un cantonada a Alcarràs
Bosses de la brossa abandonades en un cantonada a Alcarràs

Alcarràs analitza brossa llançada al carrer, identifica els incívics i els multa

Les multes van de 150 a 400 euros i 91 veïns ja han estat sancionats

Actualitzat

Bosses d'escombraries llençades en alguns carrers tot i la recollida porta a porta. I papereres també plenes de brossa. No són imatges aïllades ni esporàdiques a Alcarràs. 

El problema de brosses pel carrer o als camps de cultiu es va fer tant insostenible que l'Ajuntament d'aquest municipi del Segrià va col·locar uns cartells avisant que multaria aquelles persones llencessin la brossa a llocs inadequats. Durant l'any passat, es va multar 91 veïns.

 

L'alcalde, Manel Ezquerra, explica que molt pagesos es queixaven que els llançaven escombraries als camps.

"A partir d'aquí, amb la policia local, vam decidir tirar endavant una inspecció d'aquestes bosses per si detectaven a qui corresponia aquella brossa."

I en moltes va aconseguir identificar els infractors. La policia local va examinar els residus i va poder trobar documents amb dades personals.

"Obren les bosses per veure si hi ha algun sobre amb l'adreça o algun cartró d'algun paquet que ha rebut aquella persona també amb l'adreça o alguna altra prova que la identifiqui."

 

L'Ajuntament assegura que ja ha cobrat la major part de les multes. Les sancions van dels 150 als 400 euros.

Les multes més cares són les que afecten el medi ambient -les escombraries que s'han llançat en camps de cultiu o zones verdes - i el consistori també ha castigat que es deixessin bosses en algunes papereres del centre urbà.

La majoria dels veïns veuen bé aquesta mesura per acabar amb aquests actes incívics.
 

Des que han començat les sancions, el consistori diu que han fet efecte i que ja no en troben tantes. Tot i això, la brigada de neteja encara recull cada dia bosses d'escombraries que algú abandona al carrer.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut