Ripoll

Alcaldes del Ripollès denuncien que la SGAE vol cobrar als casals d'avis per veure la televisió

Altre cop en peu de guerra contra la Societat General d'Autors i Editors d'Espanya. Una vintena d'alcades de la comarca del Ripollès han denunciat que agents de la SGAE han volgut cobrar als casals d'avis per l'ús de la televisió i que han reclamat drets d'autor per la música que s'ha posat en actes populars, com ara festes majors. La polèmica al voltant de la SGAE va ressorgir aquesta setmana quan es va saber que la societat volia cobrar a les perruqueries per la música que hi posaven.

Actualitzat
Dinou alcaldes del Ripollès han denunciat que agents de la SGAE els han volgut reclamar drets d'autor per la música que s'ha posat en actes populars, com ara festes majors, actuacions d'esbarts dansaires o "playback". En concret, segons explica el diari "La Vanguardia", la SGAE hauria reclamat els drets d'autor pels espectacles de les festes majors dels últims sis anys; exigiria 300 euros per l'actuació d'un esbart dansaire que hauria actuat amb música pròpia o hauria reclamat part dels diners d'un "playback" a Ripoll.

Els alcaldes, que també diuen que s'ha volgut cobrar als casals d'avis per l'ús de la televisió, han denunciat les males maneres amb què se'ls ha comunicat. A banda de les formes i la "prepotència" amb què haurien actuat, asseguren que la SGAE hauria intentat obtenir dades personals dels presidents de les entitats locals per actuar contra ells.

La polèmica al voltant de la SGAE va ressorgir aquesta setmana quan es va saber que la societat volia cobrar a les perruqueries un cànon per la música que posaven en aquests establiments. Com a resposta, la Federació Catalana de Perruqueries i Bellesa (Fedcat) ha iniciat una campanya per demanar als clients que vagin a la perruqueria amb la seva pròpia música. Centenars d'establiments, sobretot de Barcelona, Sabadell i Lleida, ja s'han adherit a la campanya, encara que molts altres prefereixen no participar-hi per por de rebre visites dels representants de la SGAE.
Anar al contingut