Alcaldes del PSC rebutgen el 155 i Núria Parlon deixa l'executiva del PSOE

RedaccióActualitzat

El suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya està provocant fortes tensions a les files socialistes.

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha comunicat aquesta tarda a Pedro Sánchez que dimiteix del càrrec que ocupava a l'executiva socialista com a secretària de Cohesió i Integració. El PSOE ha assegurat en un comunicat que, donada la situació de màxima tensió que viu Catalunya, respecta la decisió de Parlon. 

Parlón i tres alcaldes més han firmat un manifest en què s'oposen a l'aplicació de l'article 155 com l'ha explicat el govern espanyol. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha mostrat un comunicat firmat pels quatre batlles.


Firmen el text Núria Parlon, Josep Mayoral i Ignasi Giménez. Demanen al PSC que s'oposi al 155, que diuen que suposa la suspensió de l'autonomia de la Generalitat i el Parlament.

Els alcaldes també demanen al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no prengui "cap mesura irreversible i unilateral" i, per tant, no faci la declaració d'independència.

Com a alternativa, proposen una negociació per arribar a una solució política.

Un cop s'ha fet públic el manifest, s'hi han sumat els alcaldes de Mediona, Castellbell i el Vilar i Esparreguera i la tinent d'alcalde de Girona, Sílvia Paneque.

La posició d'aquest alcaldes xoca amb la del PSOE, que ha pactat i ha donat suport a l'aplicació del 155.

Anar al contingut