Barcelona

814 alcaldes i alcaldesses entreguen a Torra mocions contra la sentència

En total s'han entregat 839 mocions si es sumen les aprovades pels consells comarcals i les quatre diputacions

RedaccióActualitzat

Els representants de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han fet entrega al president de la Generalitat, Quim Torra, de les mocions aprovades a 814 municipis catalans en què es rebutja la sentència del procés, es dona suport als líders independentistes presos i als que són a l'estranger i es defensa el dret a l'autodeterminació.

Un total de 814 dels 947 ajuntaments catalans han aprovat el text de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem del judici del procés. Els alcaldes i regidors de més 700 municipis han fet el lliurament de les mocions aprovades al llarg dels últims dies al president de la Generalitat, Quim Torra. També s'entreguen les mocions aprovades per les quatre diputacions provincials i les de 21 consells comarcals.


En un acte solemne a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat que ha obert el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha recordat que fa dos anys ja es van trobar molts d'aquests alcaldes amb el govern de la Generalitat i que, en aquest temps, s'ha refermat el compromís amb el dret d'autodeterminació.

Els alcaldes i regidors municipals han lluït les vares i han fet sentir els crits de "llibertat" i "independència".


Aragonès ha demanat als alcaldes no deixar "d'empènyer" per defensar el dret a l'autodeterminació, la llibertat dels polítics presos i la celebració d'un referèndum:

"Refermem el nostre compromís amb el dret a l'autodeterminació. Continuem defensant que la democràcia és la millor manera de solucionar els problemes. Aquest no és un conflicte entre catalanes i catalans, com ens volen fer creure."

"Tots defensem que no s'ha comès cap delicte. A l'hora de defensar els drets i les garanties, tornem a demostrar que som un sol poble, entorn del diàleg, l'amnistia i de l'autodeterminació. Junts, forts i cohesionats gràcies a la feina que es fa des del món local. El camí és avançar, com un sol poble, per la llibertat de Catalunya."

 


El president de la Generalitat, Quim Torra, que ha tancat l'acte, ha dit que ni els ajuntaments de Catalunya ni el govern de la Generalitat s'aturaran davant la repressió, les multes o l'amenaça d'un nou 155:

"Ho tornarem a fer. Tossudament hi tornarem. El capteniment democràtic del poble de Catalunya no l'aturarà ni la repressió, ni les amenaces d'un nou 155, ni per les multes, ni per la presó, ni per les condemnes preventives, ni per cap requeriment del Constitucional. El nostre compromís amb el dret a tornar a exercir el dret a l'autodeterminació ja no té camí de retorn. El poble de Catalunya així ens ho reclama. I nosaltres hem d'estar a l'alçada."

 

Josep M. Cervera, alcalde Port de la Selva i president de l'AMI, ha dit que, des dels ajuntaments es treballarà per aconseguir la llibertat dels nou condemnats pel Suprem i ha defensat el caràcter pacífic i democràtic del moviment independentista:

"Els alcaldes i les alcaldesses de pobles petits i grans tornem a Barcelona. Venim a dir que, a més de fer progressar els nostres municipis, treballarem incansablement per la llibertat dels nou condemnats i dels tots els represaliats que pateixen l'arbitrarietat d'informes policials més propis de governs autoritaris que de democràcies consolidades."

"Sabem que el moviment independentista és pacífic i no violent, així el reivindiquem i condemnem per això mateix enèrgicament tota violència. Apel·lem al diàleg i la negociació política per a la resolució de conflictes."

 

Lluís Soler, president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, ha reclamat la fi de la política repressiva de l'Estat:

"Avui estem tots aquí per denunciar aquesta sentència que ens consterna. No hi ha res pitjor en democràcia que prendre el dret a la pròpia democràcia. És una sentència totalment injusta i desproporcionada. La llibertat la guanyarem. Prou de sentències condemnatòries, prou de registres i escorcolls a les nostres institucions, prou de repressió."

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésQuim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut