Xavier García Albiol
Xavier García Albiol

Albiol tem que Sánchez insti la fiscalia a rebaixar les acusacions en el judici de l'1-O

Actualitzat

El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha replicat Miquel Iceta, que ha insinuat que "un ambient d'hostilitat i ruptura" pot condicionar el judici de l'1-O. Albiol no ho veu així, però ha donat a entendre que el govern espanyol podria instar la fiscalia a rebaixar les acusacions dels líders independentistes processats:

"Jo no crec que es dugui a terme aquest condicionant cap als magistrats o jutges, el que sí que tenim és un cert temor que el govern espanyol, en aquesta voluntat d'intentar agradar als partits independentistes, intenti posar cullerada...  que intenti a través de la fiscalia general rebaixar les responsabilitats dels polítics que han intentat dur a terme un cop a l'Estat."

Albiol també ha demanat a Quim Torra que rebaixi el clima de tensió i actuï amb responsabilitat. Si no -diu- no hi haurà cap altra solució que aplicar l'article 155 amb més profunditat i durada en el temps.

Sobre la polèmica a Vic pel missatge en defensa de la independència que l'Ajuntament emet per megafonia, Albiol ja va anunciar que ho denunciarà a la Fiscalia General de l'Estat, si el govern espanyol no ho fa abans.

ARXIVAT A:
Procés catalàXavier García Albiol PPGovern empresonat
Anar al contingut