Albiol proposa prohibir els programes electorals que propugnin la independència

El líder del PPC ha dit que això no hauria d'implicar la il·legalització de cap partit, mentre el coordinador del PP, Fernández-Maíllo, ha matisat aquestes afirmacions

RedaccióActualitzat

El líder del Partit Popular de Catalunya, Xavier García Albiol, ha dit aquest dilluns que en les pròximes eleccions que es facin a Catalunya s'haurien de prohibir els programes electorals "que no s'ajustin a la legalitat", en referència explícita als dels partits independentistes. Segons Albiol, això no hauria d'implicar la il·legalització d'aquests partits:

"La gent normal no entén que un partit es pugui presentar amb un programa dient que vols... que el teu programa és trencar el teu país."

"No fa falta il·legalitzar partits polítics, el que sí que fa falta és no poder presentar-se amb projectes per trencar i separar Espanya en unes eleccions democràtiques. I vull insistir, el que estic dient no és tant estrany, el que estic dient és el que està passant a Alemanya, o el que passa, per exemple, a França, que a ningú se li acut, perquè no es permet, presentar-se amb un programa d'aquest tipus."

Albiol, però, no ha aclarit com es podria portar a terme aquesta proposta, s'ha limitat a dir que ni a ell ni al seu partit, no els sembla "presentable" ni "admissible" que un partit com ERC, per exemple, vagi a unes eleccions amb un programa que proposa independitzar Catalunya.

Fernández-Maíllo: "Hom pot sentir-se com vulgui"

Les paraules d'Albiol han estat contestades aquest mateix dilluns pel coordinador general del seu partit a nivell espanyol, Fernando Martínez-Maíllo. Aquest ha afirmat que "el que es condemna, el que comporta resposta judicial i política són els fets:

"A Espanya hom pot pensar lliurement, prendre partit per la independència en un estat democràtic com el nostre, afortunadament, se segueix mantenint."

El coordinador del PP ha considerat que aquestes paraules d'Albiol i també les de Pablo Casado de la setmana passada en el mateix sentit, són només "opinions personals".

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut