Xavier García Albiol, president del PP català
Barcelona

Albiol: "Per què tenen tanta por els independentistes del dret a decidir dels pares?"

Demana als independentistes que no facin servir la llengua amb finalitats polítiques i respectin el "dret a decidir"

RedaccióActualitzat

El president del PP català, Xavier García Albiol, demana als independentistes que no facin servir la llengua amb finalitats polítiques i que respectin "el dret a decidir" dels pares per triar la llengua en què volen que s'eduquin els seus fills:

"Per què tenen tanta por els independentistes a la llibertat de l'acció dels pares? Per què els independentistes tenen tanta por del dret a decidir dels pares en quin idioma volen que s'eduqui els seus fills?"

Aquestes declaracions d'Albiol arriben l'endemà que es filtrés que el Ministeri d'Educació planteja incloure a les preinscripcions escolars una casella que permetria demanar que la llengua vehicular sigui el castellà.

El líder del PP a Catalunya ha desmentit que aquesta proposta per fer del castellà la llengua vehicular a l'escola respongui a una pugna electoralista amb Ciutadans.

Per la seva banda, Societat Civil Catalana ha assegurat que Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaria ja els van transmetre en la reunió que van tenir ahir al palau de La Moncloa la seva decisió d'acabar amb la immersió lingüística a les aules catalanes aprofitant l'article 155.

 

 

El vicepresident de Societat Civil Catalana, Álex Ramos, concretava aquest matí quin és el pla de l'executiu popular en aquest aspecte:

"Simplement ens ho van mencionar. Va sortir en la conversa. Simplement se'ns va constatar que això es faria."

Álex Ramos defensa que, quan hi hagi un govern legal a Catalunya, s'hauria d'aixecar l'aplicació de l'article 155.

"Nosaltres entenem que, si es normalitza la situació d'acord amb l'estat de dret, ja no és necessari l'article 155. Ja no correspon una mesura extraordinària com aquesta."

Per la seva banda, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha valorat positivament el fet que el govern espanyol estudiï incloure una casella per escollir el castellà com a llengua vehicular a la preinscripció escolar:

 

 

"La legalitat vigent el que diu és que sí. Que el castellà, com a llengua oficial, s'hauria d'utilitzar també, igual que el català, com a llengua vehicular en l'educació, en el percentatge que s'estableixi. Això no vol dir mai excloure el català, al contrari, això vol dir afegir el castellà."

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut