L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, a "Els matins" de TV3
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, a "Els matins" de TV3
Badalona

Albiol: "El més probable és que acabem votant en contra de la immersió"

Actualitzat
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha afirmat que "el més probable" és que els regidors del PP votin en contra de la immersió lingüística en la moció en defensa del model actual a l'escola que se celebrarà aquest dilluns a l'Ajuntament del consistori. Albiol ha dit, en declaracions a "Els matins" de TV3, que "el més probable és que acabem votant en contra de la immersió", avançant el sentit del seu vot i desoint l'advertència que va llançar ahir el regidor de CiU a Badalona, Ferran Falcó, de fer plegar Albiol si votava en contra de la moció en la sessió extraordinària

El regidor de CiU a Badalona, Ferran Falcó, havia advertit l'alcalde Albiol que "li quedaran quatre dies i haurà de plegar veles" si passa a l'acció en matèria lingüística com a govern i fa alguna actuació que vagi en contra del model implantat.

Falcó va fer aquesta consideració als periodistes diumenge, després de l'acte alternatiu de commemoració de la Diada a Badalona, que van organitzar els partits de l'oposició, PSC, CiU i ICV.

Els tres partits havien anunciat que no assistirien a la part institucional com a protesta al nou enfocament que volia donar Albiol a la Diada amb decisions com la de no mantenir la bandera catalana com a única al consistori.

Les tres formacions van presentar també divendres passat una moció en defensa de la immersió lingüística a les escoles catalanes, però García Albiol va optar per traslladar-la al ple que se celebrarà aquest dilluns.

Si el PP no s'absté
, "com a mínim", en la votació d'aquesta moció, ha considerat Falcó, la seva formació valorarà que s'ha traspassat la "línia vermella" que CiU ha marcat pel que fa al català.

Albiol ha conclòs a "Els matins" que Badalona "té un alcalde que s'equivoca 150 vegades al dia, però el que no té és un alcalde covard".

Anar al contingut