García Albiol diu que el 21D es votarà per avalar o derogar el 155

RedaccióActualitzat

El 21D es vota sobre el 155. El candidat del Partit Popular, Xavier García Albiol, defensa que a les eleccions es votarà per avalar o derogar l'article de la Constitució que l'executiu espanyol va utilitzar per cessar el govern de la Generalitat i convocar els comicis.

En un acte per presentar la imatge del partit, García Albiol ha defensat que cal continuar en la direcció del 155 durant els pròxims mesos i anys per retornar una "certa normalitat" a Catalunya.

"Aquestes eleccions, del que van és de Puigdemont, que vol derogar l'article 155 perquè entén que no li permet dur a terme el seu projecte de ruptura, o aquells que volem avalar l'article 155 de Mariano Rajoy, que ens ha permès retornar a una certa normalitat a Catalunya. S'ha de seguir avançant en aquesta direcció en els pròxims mesos i anys."

García Albiol ha presentat la imatge de campanya per al 21 de desembre. Una fotografia seva centra gairebé tota l'atenció d'un cartell al peu del qual es llegeix l'eslògan "Espanya és la solució".


Per a la presentació, el candidat a la presidència de la Generalitat ha escollit el front marítim barceloní, on també ha fet un discurs en què ha llençat un missatge molt directe a Ciutadans, que ha titllat de contradictoris.

"El mes de setembre, l'article 155, segons ell, era matar mosques a canonades, a l'octubre semblava que l'havia inventat Ciutadans, i ara, amb aquestes declaracions de fa una setmana, volia arribar a un acord de govern amb Podem, perquè diu que és un partit constitucionalista, i avui diu el contrari, que Podem és un partit que vol liquidar el marc constitucional. Catalunya no pot estar en aquests moments tan complicats en mans d'aventurers i oportunistes."

García Albiol ha apel·lat a la resta de partits que defensen la unitat d'Espanya perquè, segons ha dit, en aquests moments d'excepcionalitat política cal deixar de banda les diferències i avançar en un projecte comú.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21D
Anar al contingut