Barcelona

Albiol diu a Puigdemont que "l'estat de dret no es quedarà de braços plegats"

Munté diu que la Generalitat no farà cap pas enrere amb el seu full de ruta, perquè no hi ha "marge jurídic" per tombar la tramitació de les lleis de desconnexió

RedaccióActualitzat

Continuant amb la ronda de contactes amb els responsables dels partits catalans, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha reunit aquest dijous amb el líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol.

A la sortida de la reunió, que ha durat una hora i quart, García Albiol s'ha mostrat complagut del to amable i educat de la reunió, però sorprès de la "radicalitat" dels plantejaments de Puigdemont:

"Ha estat una reunió molt correcta en les formes, però he quedat profundament decebut amb el posicionament profundament radical: no sabia si estava parlant amb el senyor Puigdemont o el mateix Artur Mas."

Albiol ha explicat que ha anat a la reunió amb 15 solucions sobre reformes necessàries a Catalunya, però que s'ha trobat "una proposta amb tres problemes", en referència a la tramitació de les tres lleis principals del procés, que van entrar ahir al registre del Parlament.

Albiol ha dit que el seu partit no consentirà que es tirin endavant lleis o propostes parlamentàries que signifiquin trencar l'estat de dret. Ha afirmat que la seva formació defensarà els drets de tots els catalans que també se senten espanyols i que portaran davant la justícia tots els passos que vagin en la direcció de trencar amb l'estat. "L'estat de dret no es quedarà de braços plegats", ha dit.

Per al dirigent popular, si Puigdemont decideix seguir endavant amb el seu full de ruta independentista estarà "saltant-se l'estat de dret per fer-se unes lleis en interès propi", cosa que segons el seu parer "només es produeix en els règims totalitaris".

Fora de l'àmbit sobiranista, Albiol s'ha mostrat disposat a col·laborar amb altres propostes socials i econòmiques. Diu que "el PP no és el partit del no, no i no", sinó que està disposat a parlar de qualsevol proposta que beneficiï els catalans.

La consellera de Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, també ha ressaltat el to "de respecte i cordialitat" de la reunió. Però de seguida ha afegit que no entén la voluntat de judicialitzar el procés per part del PP.

La consellera de presidència ha dit que la Generalitat no farà cap pas enrere amb el seu full de ruta, perquè no hi ha "marge jurídic" per tombar la tramitació de les lleis de desconnexió, que, segons Munté, són "perfectament compatibles amb els àmbits competencials de la Generalitat".

Munté ha dit que el govern no pot ni plantejar-se que es puguin anul·lar tres ponències, tres procediments de discussió i de debat, perquè això forma part del normal exercici del Parlament i a més abordaran qüestions que estan recollides en l'Estatut, ha insistit, com a competències de la Generalitat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut