García Albiol deixa la presidència del PP per centrar-se en la cursa per Badalona

També renuncia a l'acta de diputat i demana a Pablo Casado un congrés extraordinari al novembre per elegir el seu successor

RedaccióActualitzat

El president del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, renunciarà en breu a la presidència del partit i a la seva acta de diputat del Parlament.

Així ho ha anunciat aquest divendres en una compareixença davant de la premsa en què també ha explicat que ha demanat al president del PP, Pablo Casado, la convocatòria d'un congrés extraordinari al novembre per elegir nou líder de la formació a Catalunya.

"He sol·licitat al president del PP, Pablo Casado, la convocatòria d'un congrés extraordinari per escollir un nou president del PP de Catalunya perquè pugui seguir amb la noble tasca de mantenir la bandera de la democràcia i la convivència."

Dilluns que ve està previst que Pablo Casado participi en la reunió de la Junta Directiva del PPC que ha de convocar el congrés.

Ja ha transcendit que aquest congrés es farà el cap de setmana del 10 i l'11 de novembre.

 

Els motius de la renúncia de García Albiol a la presidència del PPC i a l'escó són l'interès de lluitar per recuperar l'alcaldia de Badalona.

De fet, havia presentat la seva candidatura aquest setembre.

Després de ser alcalde en la legislatura anterior (2011-2015), ara vol fer "una aposta clara per Badalona" per tornar a governar l'Ajuntament de la ciutat i "seguir amb el procés de modernizació".

 

Es dona la circumstància que, aquesta setmana, García Albiol ja no va intervenir en el debat de política general al Parlament: l'encarregat de donar la rèplica al president Torra va ser Alejandro Fernández.

En la seva compareixença, l'actual president del PPC ha manifestat el seu desig que el seu successor sigui una persona que es dediqui "amb esforç, dedicació i passió" a garantir "els drets i llibertats dels catalans" davant de l'amenaça "dels independentistes".

Xavier Garcia Albiol va ser elegit president del PPC el març de 2017. La seva antecessora va ser Alícia Sánchez-Camacho, actualment diputada al Congrés i secretària de la mesa.

El congrés extraordinari del PP es farà onze mesos després de les eleccions del 21 de desembre, en què el PP va obtenir els pitjors resultats de la història al Parlament. En l'actual legislatura és un subgrup parlamentari amb quatre diputats.

ARXIVAT A:
PPXavier García Albiol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut