Barcelona

Albiol, davant la possible moció de censura: "CiU ha de decidir entre un pacte de perdedors o la voluntat dels veïns"

L'alcalde de Badalona ha demanat a CiU en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que s'ho pensi bé abans de donar suport a una moció de censura.

RedaccióActualitzat
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, del PP, ha demanat a CiU que s'ho pensi bé abans de donar suport a una moció de censura. Després que s'ha sabut que CiU s'està plantejant donar suport al PSC i Iniciativa-Esquerra Unida per tirar endavant una moció de censura a Badalona contra l'actual alcalde, Xavier García Albiol ha dit, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que la federació ha de triar entre "un pacte de perdedors" o "la voluntat dels veïns" expressada a les urnes.

"Ara CiU ha de decidir si vol formar part d'un pacte de perdedors o fer cas de la voluntat dels veïns", ha dit l'alcalde actual, que confia que finalment els interessos de Badalona estiguin "per sobre dels interessos de la política general".

CiU oferirà en les pròximes hores als altres dos grups de l'oposició l'obertura de negociacions formals per estudiar la formació d'un govern alternatiu al del PP. Davant d'aquest gir en la vida política de Badalona, García Albiol ha recordat quina va ser la voluntat dels badalonins respecte a l'alcaldia de la ciutat i ha afirmat que aquesta encara es manté.

García Albiol ha defensat la feina feta pel PP a Badalona, ha dit que ara està més neta que abans i que funciona millor en general i ha conclòs que si CiU impulsa un canvi d'alcalde seran els badalonins els que ho acabaran jutjant. "Si els 17 regidors decideixen que ells han de canviar les majories això ho acabaran jutjant els veïns de Badalona", ha dit Albiol.

L'alcalde de Badalona ha contraposat la situació en què es pot trobar ara amb la situació a l'Ajuntament de Barcelona. Albiol ha recordat que el PP a Barcelona, amb Alberto Fernández Díaz, està donant suport a l'alcalde Trias per a la governabilitat de la ciutat. Segons García Albiol, el que caldria tenir en compte és que "la política local va més enllà de les baralletes de les cúpules dels partits".
Anar al contingut