Imatge del president de PPC, Xavier Garcia Albiol, amb la nova dirigent a Lleida, Marisa Xandri i Andrea Levy al 12è Congrés del PP de Lleida, aques…
Imatge del president de PPC, Xavier Garcia Albiol, amb la nova dirigent a Lleida, Marisa Xandri i Andrea Levy al 12è Congrés del PP de Lleida, aquest 3 de juny del 2017 (horitzontal)

Albiol creu que la resposta de la Comissió de Venècia és una "puntada de peu al cul" de Puigdemont i Junqueras

ACN Barcelona.-El president del PPC, Xavier García Albiol, considera que la carta de resposta de la Comissió de Venècia al president de la Generalitat és "una puntada de peu al cul" a Carles Puigdemont i al vicepresident Oriol Junqueras. De fet, hi veu "l'enèsim ridícul internacional" del Govern i en aquest sentit demana a l'executiu català que "deixi de fer el ridícul d'una vegada" i que "no posi en evidència tots els catalans". Albiol, que apunta que "qualsevol proposta" té cabuda si és "dins del marc legal", ha advertit doncs que "amb aventures rupturistes i propostes unilaterals no es va enlloc". "El govern d'Espanya no li consentirà, que li quedi clar", ha insistit en un missatge "de tranquil·litat". Per tot plegat i en intervenir al 12è congrés del PPC de Lleida, Albiol, que ha acusat Junqueras "d'amagar-se" darrere Puigdemont, ha advertit: "Estem davant d'uns farsants".

El president del PPC ha assegurat que la resposta de la comissió de Venècia és "la primera puntada de peu al cul" de Puigdemont i Junqueras en la seva intenció d'"internacionalitzar un procés que només desprestigia les institucions catalanes". "I li demano que deixi de fer el ridícul d'una vegada a nivell internacional i que no ens posi en evidència a tots els catalans", ha assegurat Albiol des de Lleida interpretant que l'ens del Consell d'Europa pretén fer "una lliçó de democràcia" al Govern. "No pot seguir actuant com si fos el responsable d'un estat totalitari", ha acusat Albiol a Puigdemont. I en aquest sentit, ha advertit que el govern espanyol i el PP "no li consentiran" que tiri endavant "aventures rupturistes, propostes unilaterals i al marge de la legalitat". Així, creu, "no es va enlloc", ha insistit durant el seu discurs. En intervenir al 12è congrés del PPC de Lleida, el dirigent popular ha lamentat "l'última genialitat" del Govern en recórrer a la Comissió de Venècia sobre la "situació injusta" a Catalunya sobre el referèndum, ha dit parafrasejant irònicament les tesis independentistes . En aquest context, Albiol ha assegurat que la resposta d'aquest ens supraestatal al Govern és fixar el respecte a les llei i a l'estat de dret com a marc general. Albiol, que ha insistit que el referèndum no se celebrarà, també ha titllat, per tot plegat, els dirigents independentistes de "farsants" i ha assegurat que "enganyen una part" dels catalans. En particular, ha carregat contra Junqueras també per "amagar-se" darrer de Puigdemont i ha assegurat que "no s'atreveix" a firmar decrets per esquivar la inhabilitació. "Ell busca que es cremin els de CDC o el PDeCAT", amb la mirada posada a unes properes eleccions, ha augurat Albiol. "Si aspira a presidir, que sigui coherent i que no s'amagui darrere de Puigdemont, i que doni la cara", ha arengat el dirigent popular al republicà. El congrés d'aquest dissabte a Lleida escull la diputada del PPC Marisa Xandri, única candidata, com a presidenta provincial.

Anar al contingut