Albiol és exalcalde de Badalona i candidat del PP a les eleccions del maig (ACN)
Badalona

Albiol anirà a judici per la instal·lació irregular d'antenes de telefonia a Badalona

A dos mesos de les municipals, li demanen gairebé 3 anys de presó i 10 d'inhabilitació per uns dispositius que es van instal·lar il·legalment a la comissaria de la Guàrdia Urbana quan era alcalde

Redacció/AgènciesActualitzat

Xavier Garcia Albiol s'asseurà al banc dels acusats per l'anomenat cas de les antenes, en què se l'acusa de permetre la instal·lació d'unes antenes de telefonia en una comissaria de la Guàrdia Urbana sense tenir els permisos preceptius.

L'exalcalde de la ciutat i candidat del PP a les municipals del maig anirà a judici acusat d'un delicte de prevaricació continuada urbanística i ambiental, i la fiscalia sol·licita per a ell dos anys i deu mesos de presó i deu anys d'inhabilitació.

Albiol nega els fets i diu que "no és casualitat" que això passi a dos mesos de les eleccions. Segons els estatuts del partit, davant d'un cas de corrupció podria ser suspès de les seves funcions de forma cautelar. El PP, però, descarta aquesta via i al·lega que la prevaricació no és corrupció.

A través de Twitter, Albiol ha restat importància a la imputació:


De què l'acusen

El jutge instructor considera que hi ha indicis suficients que assenyalen que l'exalcalde va tolerar que les antenes s'instal·lessin i estiguessin en funcionament, malgrat la seva instal·lació irregular, entre els anys 2012 i 2018.

També assenyala que els dispositius van començar a operar "sense comptar amb el títol administratiu habilitant de cap tipus per a la instal·lació de l'antena ni per al desenvolupament de l'activitat ni tampoc per a l'ocupació i l'explotació del domini públic".

Segons l'escrit, els aparells eren en un espai en què, per la seva naturalesa, "no resultava possible" la seva instal·lació.

L'any 2018, les empreses de telefonia van retirar voluntàriament les antenes.


Ho sabia i no hi va fer res, segons el jutge

El jutge sosté que l'exalcalde era coneixedor de la instal·lació irregular d'aquestes antenes per les queixes d'un sindicat de la Guàrdia Urbana amb qui fins i tot va tenir reunions.

Segons l'escrit, Albiol no va fer cap gestió d'informació ni retirada d'aquests dispositius malgrat les reiterades peticions.

El jutjat destaca que Albiol, a més de ser alcalde en el moment dels fets, tenia la competència per a la concessió de llicències d'obres, ambientals, la incoació i la resolució d'expedients de disciplina urbanística i resolucions dels expedients sancionadors per infracció de la normativa ambiental.


Cinc càrrecs més a judici

A més d'Albiol, el jutjat d'instrucció ha decretat obertura de judici oral per a cinc persones més, entre les quals destaquen l'exregidor de Seguretat Ciutadana durant el primer mandat d'Albiol i candidat del PP a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, Miguel Jurado, i el primer tinent d'alcaldia durant el mandat de Dolors Sabater, Oriol Lladó, d'ERC, entre altres.

Albiol actualment és candidat del PP a l'Ajuntament de Badalona i forma part de l'equip d'Alberto Núñez Feijóo per dirigir la campanya municipal i autonòmica del maig a Espanya. El PSOE ja ha exigit a Feijóo que prengui "les mesures oportunes" davant l'obertura de judici oral.

ARXIVAT A:
JudicialPPXavier García Albiol
Anar al contingut