Entrevistada a Catalunya Ràdio i TV3

Albiach, en 10 frases: "L'única alternativa és que ERC, PSC i En Comú Podem s'entenguin"

RedaccióActualitzat

Jéssica Albiach és la candidata a la presidència de la Generalitat d'En Comú Podem a les eleccions al Parlament del 14F.

Nascuda a València el 29 de maig del 1979, Albiach és diputada al Parlament des de l'octubre del 2015, i presidenta del grup Catalunya en Comú-Podem des del setembre del 2018. Es va afiliar a Podem el 2014.

Desenvolupant el seu lema de campanya, "El canvi que Catalunya mereix", Albiach defensa que Catalunya es mereix un govern d'esquerres que comenci a "gestionar bé" després del "desgovern" de JxCat i ERC.

Posa com a exemple de govern d'esquerres "implementar un nou escut social" perquè "no hi pot haver treballadors pobres".

"L'única alternativa és que aquestes tres forces s'entenguin: ERC, PSC i En Comú Podem."

"En campanya es diuen moltes coses que no es compleixen. Estic convençuda que ERC i el PSC reflexionaran i que, pel bé del país, ens posarem d'acord. Nosaltres som les que podem fer possible aquesta entesa."


Reforma del sistema de finançament

"Estem treballant en una reforma del sistema de finançament amb companys del País Valencià i de les Illes. Per desenvolupar totalment una agència tributària pròpia, catalana, que hauria d'anar consorciada amb l'espanyola."


Solidaritat i ordinalitat

"Defensem la solidaritat, però també defensem l'ordinalitat: no pot ser que siguis qui més contribueixes i després siguis l'últim de la cua a l'hora de rebre."

"No hi pot haver solidaritat amb els territoris que fan dúmping fiscal, que són paradisos fiscals."


Més diners per a la sanitat

"Tenim molts professionals sanitaris que s'han vist expulsats perquè, per fer la mateixa feina que aquí, a l'Aragó cobren 700 euros més, a França cobren el doble i al Regne Unit, el triple."


Referèndum, pactat

"Fins que fem el referèndum, l'important és no quedar-nos de braços plegats. La taula de diàleg és una bona eina per canalitzar esforços. Ha de ser una taula de negociació."


Reforma constitucional

"A la taula de diàleg també hi portem una disposició addicional específica en la Constitució per reconèixer Catalunya com a nació. L'autodeterminació hauria d'estar recollida a la Constitució i nosaltres hi treballarem."


Indults

"Estic decebuda i és molt frustrant de veure com el PSOE no està sent valent en aquest tema. Crec que hi ha un càlcul electoralista. Tinc la sensació que el PSC vol anar pel vot de Cs i té por de fer passes en aquest sentit."


La importància de votar

"La gent, si no se sent representada pels polítics, per què ha d'anar a votar? Ens hi estem jugant la democràcia. És fonamental que la gent pensi que el seu vot serveix per a alguna cosa."


Vox al Parlament

"Em preocupa molt, no ja que estiguin al Parlament, sinó com hem arribat fins aquí. Tots i totes hi tenim responsabilitat. Té a veure amb la desafecció i amb com hem fet política aquests últims anys."

"Els vots de Vox no poden servir per a res en aquesta legislatura."


Albiach ha estat entrevistada per Laura Rosel en el programa "El matí de Catalunya Ràdio". Pots sentir l'entrevista íntegra:

 

 

També ha passat pel plató d'"Els matins", de TV3, on ha estat entrevistada per Lídia Heredia. Aquesta és l'entrevista íntegra:

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021En comúJéssica Albiach
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut