Alberto Ruiz Gallardón, interrogat com a testimoni al "cas Nóos"
Alberto Ruiz-Gallardón, interrogat com a testimoni al "cas Nóos"

Alberto Ruiz-Gallardón, imputat en el cas Lezo per prevaricació i malversació

L'expresident madrileny ha estat citat a declarar el 7 de juny

RedaccióActualitzat

El jutge del cas Lezo cita com a investigat Alberto Ruiz-Gallardón per la compra presumptament fraudulenta el 2001 de l'empresa colombiana Inassa per part dels membres del consell d'administració del Canal de Isabel II, l'empresa pública que abasteix d'aigua la Comunitat de Madrid.

El magistrat, Manuel García Castellón, ha citat per declarar a l'expresident madrileny el 7 de juny. Castellón també ha citat com a investigats a Carlos Mayor Oreja, exconseller de Justícia de la Comunitat de Madrid, i a Manuel Cobo, exconseller de Presidència.

La Fiscalia Anticorrupció ja havia reclamat al jutge investigar Gallardón el novembre del 2016 per la presumpta malversació de diversos milions d'euros en la compra d'Inassa, una operació que, segons Anticorrupció, va estar controlada per ell o per "la seva gent" i per la qual li imputa delictes de prevaricació i malversació.

El jutge investiga Inassa dins l'anomenada peça 1 de Lezo en considerar que en els 73 milions de dòlars que es van pagar per l'empresa colombiana va poder existir "una sobrevaloració clarament perjudicial" per als interessos de l'empresa pública Canal de Isabel II. A més, el jutge creu que l'operació es va fer a través d'una complexa estructura societària "que va contravenir" de ple "els acords del Consell d'Administració del Canal i de la Comunitat de Madrid".

En aquesta peça ja han declarat diversos exalts càrrecs de la Comunitat de Madrid en l'època de Gallardón i membres del consell d'administració del Canal d'Isabel II. La majoria van defensar davant del jutge la legalitat de la compra d'Inassa i van negar sobrecostos.

La Fiscalia Anticorrupció ja havia demanat imputar col·laboradors de l'expresident madrileny Alberto Ruiz-Gallardón pel cas Lezo, de suposada corrupció del PP.

Anticorrupció veu evident l'existència d'un cúmul d'irregularitats comeses durant el procés d'adquisició per l'ens públic d'aquesta societat colombiana.

L'anomenada operació Lezo la va impulsar Cristina Cifuentes quan va informar la fiscalia de les irregularitats que s'havien detectat a l'empresa d'aigües. Llavors ho va justificar així:

"Aquest govern que tinc l'honor de presidir tenim tolerància zero davant la corrupció i, per descomptat, col·laborarem sempre amb qualsevol assumpte judicial."

 

ARXIVAT A:
LezoCorrupcióPP
Anar al contingut