L'exdiputat Alberto Rodríguez anuncia que deixa la "militància partidista" a Unides Podem a l'aeroport de Tenerife (EFE/Ramón de…
L'exdiputat Alberto Rodríguez anuncia que deixa la "militància partidista" a Unides Podem a l'aeroport de Tenerife (EFE/Ramón de la Rocha)

Alberto Rodríguez abandona Unides Podem i acusa el PSOE de robar l'escó a 64.000 canaris

L'exdiputat anuncia que recorrerà la sentència del Suprem davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans

Actualitzat

Alberto Rodríguez, fins divendres diputat d'Unides Podem, ha anunciat que deixa el partit i la "militància partidista". L'anunci l'ha fet després que divendres la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, li comuniqués la pèrdua de l'escó, executant la inhabilitació dictada pel Tribunal Suprem. El diputat canari va ser condemnat per haver fet una puntada de peu a un policia en una concentració fa set anys.

L'exdiputat canari ha dit que deixa el partit després d'anys "intensos" de molt aprenentatge i de rebre "moltíssima llenya". Considera que ha de "tancar cicles" i que farà tot el que estigui a les seves mans per defensar jurídicament la seva innocència. Ha assegurat que recorrerà la sentència del Suprem davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans si no troba cobertura en el sistema jurídic espanyol.

Rodríguez ha acusat el PSOE de robar l'acta de diputat del representant de més de 64.000 canaris malgrat l'informe en contra dels lletrats del Congrés.

"Tinc clara la meva consciència i això ha estat una cacicada, un atracament a la voluntat democràtica i al poble canari, i faré tot el que jurídicament estigui al meu abast.  Han deixat més de 64.000 canaris sense representació."

La inhabilitació d'Alberto Rodríguez i la decisió de Batet de retirar-li la condició de diputat ha indignat Unides Podem, que divendres va anunciar una querella per prevaricació contra la presidenta de la cambra per haver cedit davant la "vergonyosa pressió" del Tribunal Suprem i l'"extrema dreta" per a la inhabilitació de Rodríguez.

Altres diputats d'Unides Podem com Pablo Echenique, portaveu del grup parlamentari, i Gerardo Pisarello, secretari primer de la Mesa del Congrés, han considerat molt greu la retirada de l'escó a Rodríguez. Pisarello ha denunciat que Meritxell Batet no ho va comunicar prèviament a la resta de membres de la Mesa del Congrés.

Rodríguez anuncia que recorrerà la seva inhabilitació davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans
Rodríguez anuncia que recorrerà la seva inhabilitació davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans (EFE/Ramón de la Rocha)
ARXIVAT A:
Unides PodemMeritxell SerretTribunal Suprem PSOE
Anar al contingut