Imatge d'arxiu d'Alberto Fabra saludant el president de les Corts valencianes, Juan Cotino
Imatge d'arxiu d'Alberto Fabra saludant el president de les Corts valencianes, Juan Cotino (Foto: EFE)
València

Alberto Fabra es marca el corredor mediterrani com a objectiu "irrenunciable"

Alberto Fabra s'ha convertit oficialment en el cinquè president de la Generalitat Valenciana després de jurar el càrrec aquest dijous. Fabra ha substituït el dimitit Francisco Camps, que ha ocupat el seu nou escó al Parlament. A l'acte, ràpid però solemne, no hi ha assistit cap membre de la direcció estatal del PP. En el seu discurs, Fabra s'ha marcat una sèrie de projectes prioritaris, entre els quals ha destacat el corredor mediterrani, que ha titllat d'"irrenunciable" per al País Valencià. Després de l'acte solemne a les Corts, Fabra presidirà un ple extraordinari en la que serà la primera presa de contacte amb el seu equip.

Actualitzat
Durant el seu parlament, Fabra només ha fet una breu intervenció en català, i no ha dedicat ni una paraula als casos de corrupció que han esquitxat els populars valencians i que han forçat la dimissió de Camps.

Les paraules de l'exalcalde de Castelló s'han dirigit al futur, perquè segons ha dit "cal mirar només cap al futur". Per això, a més del corredor ferroviari del Mediterrani, "la millor opció de prosperitat i progrés" per a l'Estat, Fabra ha parlat de treballar perquè només es parli "en positiu" del País Valencià, i ha dit que el seu és un "projecte de consensos". En la presa de possessió, Fabra ha parlat de la seva voluntat de "proximitat" als ciutadans.

La recuperació econòmica, l'austeritat i la recerca d'ocupació han estat els altres eixos del projecte que Fabra s'ha compromès a desenvolupar.

Anar al contingut