El cineasta Albert Serra al Museu Reina Sofía de Madrid (ACN/Andrea Zamorano)
El cineasta Albert Serra al Museu Reina Sofía de Madrid (ACN/Andrea Zamorano)

Albert Serra competirà per la Palma d'Or de Canes amb un film rodat a la Polinèsia

"Tourment sur les îles" parla d'una escriptora francesa que retorna a la seva illa d'origen, i la protagonitzen Sergi López i Benoît Magimel

RedaccióActualitzat

El director Albert Serra competirà per la Palma d'Or, un dels màxims guardons del cinema, a la secció oficial del Festival de Canes. El film seleccionat és "Tourment sur les îles", que explica la història d'una escriptora francesa que retorna a la seva illa d'origen després d'haver tingut molt d'èxit amb una primera novel·la. 

L'escriptora travessa una crisi creativa i accepta una feina de traducció simultània que li ofereix l'ambaixador. Entre els dos personatges s'anirà teixint una estranya atracció.

La pel·licula, amb participació de TV3, s'ha rodat a la Polinèsia Francesa i la protagonitzen els actors Sergi López i Benoît Magimel. 'Tourment sur les îles' s'enfrontarà a les últimes estrenes dels directors David Cronenberg, els germans Dardenne i la directora Claire Denis, entre d'altres.

El cinema d'autor radical del director banyolí ha estat sempre molt ben rebut al festival francès. Amb tot, és la primera vegada que optarà al Gran Premi de Canes.
 

"Un esperit lliure"

En declaracions a Catalunya Informació, Serra ha explicat que el seu nou film és una "continuïtat natural" de la seva filmografia, per bé que aquesta vegada "toca molts temes contemporanis".

Segons ha explicat, ho fa "amb l'ambigüitat, complexitat, poesia i lirisme propis del llenguatge cinematogràfic". Ha afirmat que la pel·lícula té "un esperit lliure" i és "única". 

El 2016, Serra ja va ser a la secció oficial de Canes, però fora de competició, amb "La mort de Lluís XIV". I fa tres anys va rebre un premi especial del jurat per "Liberté", que es va projectar en una secció paral·lela. 

El Festival de Canes arrencarà el 17 de maig i s'allargarà fins al dia 28.

 

ARXIVAT A:
CinemaFestival de Canes
Anar al contingut