Barcelona

Albert Rivera anuncia que Ciutadans votarà contra la investidura de Mas

Albert Rivera anuncia que Ciutadans votarà "no" a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat. Després de la reunió amb el líder convergent, Rivera ha explicat que havia plantejat tres condicions per donar suport a CiU al debat d'investidura: un pacte per sortir de la crisi, al qual Mas ha accedit sense problemes; un compromís anticorrupció, on tot i que "s'ha obert una porta" no s'ha arribat a cap concreció, i la tercera, una aplicació estricta de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

Actualitzat
Ha estat en aquest tercer punt on no s'ha arribat a una entesa. Rivera ha declarat que "vol un president que compleixi les sentències, respecti les llibertats individuals i respecti el que estableix el Tribunal Constitucional sobre l'Estatut". El desacord en aquest punt ha estat el motiu, segons Rivera, pel qual Ciutadans votarà contra Mas en el debat d'investidura. 

La sentència del Tribunal Constitucional va anul·lar 14 articles i en va reinterpretar una trentena. Un dels aspectes tocats va ser la definició de Catalunya com a nació al preàmbul del text, que segons el TC no tenia validesa jurídica i va definir Espanya com a unitat indissoluble.

Després de la reunió amb el líder de Ciutadans, Artur Mas s'ha reunit amb Joan Laporta. Serà el primer cop que el líder de Solidaritat entra al Parlament després d'aconseguir l'escó a les eleccions de diumenge.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut