Girona

Albert Ballesta dimiteix després d'anunciar un pacte amb el PSC a Girona

El rellevarà la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Marta Madrenas, que ha defensat en una roda de premsa el pacte amb els socialistes per tenir un govern "fort"

RedaccióActualitzat

Albert Ballesta ha anunciat aquest dimarts al migdia que deixa l'alcaldia de Girona. Abans de fer-ho públic, però, ha anunciat que el grup de Convergència i Unió ha arribat a un acord de govern amb el PSC. Rellevarà Ballesta la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Marta Madrenas, que aquest mateix dimarts a la tarda ha defensat en una roda de premsa el pacte amb els socialistes per tenir un govern "fort".

Ballesta ha admès que en aquest mes i mig que ha estat alcalde ha comès errors, però ha responsabilitzat ERC de les dificultats principals:

"El que havia de ser un acord de modificació del cartipàs, es va convertir en un acord gairebé impossible, carregat de desavinences, de filtracions interessades i alguna deslleialtat. Es va convertir per alguns en una oportunitat per erosionar l'equip de govern i erosionar-me a mi com a alcalde, i treure un rèdit partidista de les circumstàncies extremadament difícils que s'han generat d'ençà que vaig prendre possessió com a alcalde de Girona. Algunes d'aquestes circumstàncies són provocades per errors meus, pels quals en demano perdó, i me n'excuso davant dels ciutadans de Girona. D'altres, jo n'he patit les conseqüències, però no en sóc ni em sento responsable, i els que en són i se'n sentin ja explicaran algun dia el seu comportament."

L'anunci de la dimissió, però, ha arribat després que revelés que els últims dies ha arribat a un acord de govern amb el grup municipal del PSC, que ha defensat argumentant que és un acord "sincer" que garantirà l'estabilitat política de la ciutat. Ballesta ha assegurat que des del principi han buscat un acord "amb el primer grup de l'oposició", en referència a ERC-MES, però que no ho han aconseguit.

L'alcalde ara dimissionari ha responsabilitzat completament d'aquest fracàs als republicans que, segons ell, han rebutjat l'acord amb CiU "de manera reiterada i explícita o posant condicions que l'han fet impossible". Segons Ballesta, això ja passava quan l'alcalde era Carles Puigdemont. Ballesta també s'ha queixat que ha estat objecte d'una "campanya d'erosió descarnada i sense matisos", ha acusat directament a ERC-MES de practicar "la demagògia i el populisme", i ha afirmat que ha "assumit un desgast personal que pocs dels que l'han generat o celebrat no es poden imaginar":

"Vist que cada ple es podia convertir en un espectacle, per les incerteses derivades de qui pretén condicionar el govern de la ciutat des de la comoditat de l'oposició, i vista l'experiència d'aquestes darreres setmanes, he arribat a dues conclusions."

Les conclusions eren que calia un pacte estable, i ha afirmat que el que han tancat amb el PSC ho serà; i que era millor que ell no continués com a alcalde:

"Ara que he aconseguit endreçar un bon govern per Girona, ara és el moment de fer un pas al costat i deixar l'ajuntament de Girona, tan d'alcalde com de regidor."

Ballesta no ha volgut respondre a les preguntes dels periodistes, i de les tres novetats que ha explicat, s'ha guardat pel final l'anunci de qui el substituirà. L'alcaldessa serà Marta Madrenas, fins ara tinent d'alcalde d'Urbanisme i Activitats. Madrenas va entrar a l'ajuntament, com a independent, el 2011 en el número 3 de la llista encapçalada per Carles Puigdemont, i va sonar com a substituta d'aquest abans que es conegués l'elecció de Ballesta pel càrrec.

Però aquest era el dinovè de la llista de Convergència i Unió per Girona, i el relleu va ser força traumàtic i molt criticat per l'oposició. A més el mes i mig que ha estat al capdavant del consistori han estat plens de desavinences. La seva presa de possessió es va haver de celebrar dues vegades perquè en la primera es va oblidar de prometre el càrrec. Després va haver d'anul·lar el primer ple del cartipàs en no arribar a acords amb l'oposició, i, en la segona convocatòria, va protagonitzar un intent fallit de pacte amb Ciutadans i PP.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut