Alba Vergés serà la nova vicepresidenta del Parlament, en substitució d'Anna Caula
La consellera de Salut, Alba Vergés, aquest 19 de febrer del 2021 a Girona (ACN)

Alba Vergés serà la nova vicepresidenta del Parlament, en substitució d'Anna Caula

El nomenament es confirmarà la setmana vinent al ple del Parlament

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana ha proposat aquest dimarts Alba Vergés per rellevar Anna Caula com a vicepresidenta primera del Parlament. La fins ara consellera de Salut assumirà la vicepresidència de la cambra previsiblement a partir de la setmana que ve, si rep l'aval del ple.

El canvi a la mesa arribaria després que Caula anunciés la seva incorporació a la Secretaria General de l'Esport.

La direcció del grup d'Esquerra Republicana ja va contactar amb els grups parlamentaris la setmana passada per traslladar-los la decisió de Caula i per buscar els suports per revalidar la vicepresidència.

Si la proposta continua endavant, Vergés tornaria a seure a la mesa del Parlament com en els primers mesos de la passada legislatura, abans que fos nomenada consellera de Salut.


Altres nomenaments del govern

No seria l'única consellera de l'anterior legislatura que canviaria de càrrec ara. La fins ara portaveu del govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, passa a ser secretària d'Atenció Sanitària i Participació.

I Ester Capella Farré, anterior consellera de Justícia, serà a partir d'ara delegada del govern de la Generalitat a Madrid.

D'entre aquests nomenaments anunciats aquest dimarts per la Generalitat també destaca el de l'anterior secretari general de Salut, Marc Ramentol, que ara serà director general de Coordinació Interdepartamental.

Gerard Figueras passa a ser secretari d'Acció Exterior i de la Unió Europea. L'anterior legislatura va ser el director general d'Esports.

I la que va ser presidenta de l'Institut Català de les Dones des del 2019, Laura Martínez Portell, passarà a ser la directora del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

ARXIVAT A:
Alba VergésERC
Anar al contingut