Barcelona

Alavedra, exconseller d'Economia i home de confiança de Pujol

Macià Alavedra (Barcelona, 1934) va ocupar diverses conselleries durant els diversos governs de Jordi Pujol, entre les quals la d'Economia. També va ser diputat al Parlament de Catalunya i al Congrés i president de diverses empreses, entre les quals la concessionària d'autopistes Aucat.

Actualitzat
Alavedra es va iniciar en política amb 18 anys, quan va ingressar al Front Nacional de Catalunya. El 1974 va participar en la fundació d'Esquerra Democràtica de Catalunya (EDC), al costat de Ramon Trias Fargas, que després es va fusionar amb CDC.

A les eleccions del 1977, va ser elegit diputat al Congrés i tres anys després va continuar la carrera política al Parlament de Catalunya. Hi va mantenir el seu escó durant 17 anys.

A la seva carrera política s'hi ha d'afegir l'empresarial. Va ser president de l'empresa concessionària d'autopistes Aucat, fins al 2003, i de les societats Abertis Logística i Kern Pharma. Alavedra va renunciar al càrrec, després de ser relacionat amb l'exjutge Lluís Pascual Estevill. En el procés contra Estevill, se'l va relacionar amb els casos de suborn i extorsió als dos presidents del Banco Central Hispano (BCH) Alfonso Escámez, relacionat amb el "cas Macosam", i José María Amusátegui, relacionat amb l'empresonament dels principals executius del grup assegurador del banc.

L'exconseller d'Economia, contacte de Pujol amb l'empresariat, va ser valedor de Javier de la Rosa, tot i que va negar qualsevol responsabilitat sobre la gestió econòmica de l'empresari al capdavant de la societat Grand Tibidabo després d'haver-li concedit un aval de 10.000 milions de pessetes.

Anar al contingut