Un tros de closca va ferir l'ull de l'atleta Daisy Osakue a Torí (EFE)
Un tros de closca va ferir l'ull de l'atleta Daisy Osakue a Torí (EFE)

Alarma a Itàlia pel creixement de les agressions xenòfobes

Uns desconeguts van llançar ous a l'atleta Daisy Osakue, d'origen nigerià, quan tornava cap a casa

Actualitzat

Crítiques al govern italià després de l'agressió a l'atleta Daisy Osakue, a qui van tirar ous quan tornava cap a casa seva a Torí. No és el primer episodi racista que es viu al país: en els últims 45 dies, hi ha hagut més de deu casos d'agressions a persones d'origen estranger.

La jove, de 22 anys i d'origen nigerià, va ser agredida aquest diumenge. Uns desconeguts li van tirar ous des d'un cotxe, i un tros de closca li va ferir l'ull. Encara que Osakue diu que no va rebre insults de caràcter racista, reconeix que "és estrany que a mitjanit algú porti ous en un cotxe", i que probablement volien "agredir una persona de color".


El mateix dia, dos italians van matar a cops un marroquí, dient que era un lladre. Un senegalès també va ser apallissat al bar on treballava.

"Una espiral racista", segons l'oposició

L'oposició considera que els fets reflecteixen un clar augment de la violència racista al país, però el govern italià ho nega.

El Partit Demòcrata ha instat Salvini a explicar què es farà "per acabar amb aquests fenòmens que semblen augmentar, alimentats per la propaganda racista". El secretari general d'aquest partit, Maurizio Martina, creu que "existeix una espiral racista":

"Existeix una espiral racista preocupant que cal reconèixer. Qui no reconegui aquest problema es converteix en un còmplice [...] Demanem al govern que actuï immediatament per bloquejar aquest nou i gravíssim nivell d'agressions."

L'ACNUR també ha expressat "preocupació" per la situació:

"L'ACNUR expressa la seva profunda preocupació pel creixent nombre d'atacs contra immigrants, sol·licitants d'asil, refugiats i ciutadans italians d'origen estranger que ha caracteritzat aquests últims mesos."

El ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ha dit que qualsevol agressió "ha de ser castigada i condemnada", referint-se a l'atleta ferida. Però ha considerat que és una "ximpleria" dir que el racisme estigui augmentant.

L'atleta Daisy Osakue, després de ser agredida amb ous aquest diumenge a Torí (EFE)

 

Salvini també ha aprofitat per criticar l'esquerra per "no haver ajudat aquests anys" en haver permès "la immigració de masses". Ha remarcat que "la policia ha arrestat 95 immigrants" i que "414 han estat denunciats".

L'últim informe de la comissió parlamentària italiana sobre els fenòmens de la intolerància, la xenofòbia i el racisme apunta que la majoria dels italians creuen que al país hi viuen un 30% d'estrangers, quan en realitat són el 8%. A més, prop de la meitat creu que "l'augment dels immigrants" afavoreix "la criminalitat i el terrorisme".

ARXIVAT A:
XenofòbiaRacisme
Anar al contingut