Elisenda Alamany (ACN)

Alamany critica Catalunya en Comú-Podem: "No han estat contundents amb la repressió"

La líder del corrent Sobiranistes diu que la plataforma estudiarà si es converteix en un partit

Actualitzat

Elisenda Alamany diu que Catalunya en Comú "fa fallida", però que això no vol dir que sigui un "projecte mort". Ho ha dit en una roda de premsa convocada per explicar els seus moviments després que aquest dimarts abandonés el grup parlamentari dels Comuns.

"Ni em rendeixo ni em resigno, perquè que estiguem davant d'un partit que fa fallida no ha de voler dir que el projecte mor".

Alamany ha argumentat la seva decisió dient que la formació d'Ada Colau ha abandonat els seus plantejaments ideològics inicials i considera que la marxa de Xavier Domènech del capdavant del partit va implicar un canvi de rumb, una retallada de la pluralitat i, segons ella, una neteja interna.

La gota que ha fet vessar el got i que l'ha fet prendre la decisió de marxar està relacionada amb el judici al procés:

"Els comuns no han estat contundents amb la repressió mentre es jutjava el govern del nostre país. La principal obsessió dels comuns era que els partits independentistes votessin els pressupostos".


El futur de Sobiranistes

Sobiranistes, un Nou Futur en Comú, la plataforma que lidera Alamany, s'està plantejant si es convertirà en partit o bé anirà a les eleccions amb altres partits. Ella no deixarà el seu escó, ja que aquesta és una decisió que es prendrà "col·lectivament". En tot cas, diu que "no hi ha cap pas a curt ni mitjà ni llarg termini que sigui fitxar per cap llista".

Sobiranistes es va presentar a finals d'octubre i des del moment de la seva creació ja va generar enfrontaments amb la direcció de Catalunya en Comú-Podem. Segons Alamany, el partit va adquirir "una deriva allunyada del projecte original".

 

 

Joan Josep Nuet li dona suport

La que va ser portaveu de Catalunya en Comú al Parlament ha aparegut acompanyada de Joan Josep Nuet, però ell ha aclarit que no deixarà el grup. Segons Nuet, dins el seu partit -EUiA-, també hi ha un "debat polític" sobre el futur de la coalició parlamentària amb els comuns.

Ada Colau demana que entregui l'ascó

L'alcaldessa de Barcelona ha dit que no sap res sobre la dimissió d'Alamany més enllà del que ha aparegut als mitjans de comunicació, ja que encara no s'ha posat en contacte amb el partit. En una entrevista als "Matins", demana que entregui el seu escó:

El que sí que és lògic és que si decideixes formar una nova formació i ja no estàs per la que t'havies presentat i et van votar, jo el que faria, evidentment, és dimitir de l'escó pel que t'han votat

ARXIVAT A:
En comú
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut